Publicitat
Societat · 15 de Maig de 2014. 08:27h.

#bringbackourgirls

Les escoles catalanes demanen l'alliberament de les nenes nigerianes

#bringbackourgirls

Irene Rigau, a l'escola Daniel Mangrané de l'EMD de Jesús

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha felicitat els centres docents catalans que s'han sumat a la campanya internacional ‘#bringbackourgirls’ a favor de l'alliberament de les noies de Nigèria que romanen segrestades. 

Rigau ha afirmat que "el fet de Nigèria és una interpel·lació mundial que entenem que, amb vivències com la que hem tingut en l’escola de Jesús es veu perfectament com els nanos entenen aquest fet i s’hi comprometen". 

La consellera ha fet aquestes declaracions en el transcurs de la visita a l'Institut escola Daniel Mangrané de l'EMD de Jesús, on ha participat en la campanya internacional, i ha assegurat que els participants d'aquest tipus d'activitat "la podran recordar sempre i agraeixo moltíssim aquest esforç dels centres que han aixecat aquesta veu per fer-la arribar arreu en defensa del dret de l’educació de les noies". 

La titular d'Ensenyament ha dit que la convocatòria "s’ha traçat a tots els centres públics i privats de Catalunya, fent-nos així ressò d’una situació que per les noies especialment i les dones crec que ens interpel·la i també al conjunt de la població". 

Finalment, Irene Rigau ha posar de manifest que fa gairebé un any es va lliurar el premi Internacional Catalunya a la paquistanesa Malala Yousafzai, "un símbol mundial del dret a l’educació de les noies”.

“Va demanar que la societat catalana no defallís en aquesta defensa i que, més enllà de reconèixer-li a ella el valor de lluitar perquè les dones puguin accedir a l’educació, hi havia d’haver un compromís sostingut”, ha recordat. 

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#6 Núria (la de veritat, no el troll de més avall), Vallès Occidental, 15/05/2014 - 17:23

Tot i que la campanya té uns objectius lloables, passa de puntentes pel fet, molt important, que s'ha segrestat 200 nenes cristianes i que això ho han fet en nom de l'Islam. I, per cert, el paper que ha fet el Vaticà fins aquest moment (o, millor dit, el no paper), és una autèntica vergonya.

#6.1 Josep, Tarragona, 15/05/2014 - 18:32

Doncs apa, reina, que el paper que ha fet el teu marit, el rabí en cap de Jerusalem, és espectacular. Per cert, a tu també t'apedrega quan t'acostes a intentar resar al Mur de les Lamentacions, o només ho fa amb les altres jueves?.

#5 Núria, Vallès Occidental, 15/05/2014 - 13:45

És patètic voler embrollar el cervells de nens i nenes de 5 anys que no estan preparats per saber el que és un segrest, una violació, una guerrilla i/o un enfrontament nord-sud.

#4 egarense, Terrassa, 15/05/2014 - 12:28

Toc,toc,toc Hay alguien en las mezquitas catalanas que se quiera pronunciar sobre este secuestro ?
Es vergonzoso el silencio de la comunidad musulmana catalana
Pero claro , quien lo va hacer, el iman imputado de la mezquita de Terrassa , por supuestamente ense?ar como se le ha de pegar a una mujer

#4.1 sabadellense, Sabadell, 15/05/2014 - 13:41

Toc,toc,toc Hay alguien en las sinagogas catalanas que se quiera pronunciar sobre el secuestro? Es vergonzoso el silencio de la comunidad judía.
Pero claro, quien lo va hacer, un rabino imputado de Lehman Brothers , por supuestamente ense?ar como apedrear las judías en el Muro de las Lamentaciones

#4.2 Egarense, Terrasssa, 16/05/2014 - 12:17

Val te lo compro listillo ,en las mezquita ,sinagogas y hasta este papa que nos pide que leamos el coran
Contento
Por cierto Sabadellense Sudan mujer embarazada de 8 meses
CONDENADA A MORIR COLGADA TRAS 150 LATIGAZOS POR EL DELITE DE CONVERTIRSE AL CRISTIANISMO

#3 LOLA, BCN, 15/05/2014 - 12:14

Està molt be la conciència social a les escoles, un 10!!!!

#2 Marc, Badalona, 15/05/2014 - 10:08

Liders mundials a les escoles per performances, flashmobs i harlem shakes.
Els ultims en mates, angles i literatura.
Tenim els politics que ens mereixem oero no tenim els profes que els nostres fills es mereixen