Publicitat
Societat · 2 de Setembre de 2008. 11:39h.

Catalunya, "un país perplex"

L'IEC presenta una radiografia de l'estat de la societat catalana

 Catalunya, "un país perplex"

Oriol Homs, president de l'ACS

L'Associació catalana de Sociologia (ACS), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), presentarà el proper 3 de setembre l’anuariSocietat Catalana 2008, que radiografia l’estat de la societat catalana. Aquesta és la segona edició de l’anuari, que "aporta elements de coneixement, interpretació i debat sobre els fets més rellevants que han succeït l’últim any a Catalunya, i sobre l’impacte que han tingut en la ciutadania".
 
En el pròleg de l’anuari, el president de l’ACS, Oriol Homs, defineix la Catalunya del darrer any com "un país perplex davant el fet d’haver deixat de ser el motor de l’economia i de la modernitat de l’Estat espanyol, per la necessitat de fer front a una nova onada migratòria i per la ràpida transformació de la societat, que crea nous dilemes culturals i posa a prova els referents col·lectius tradicionals".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 pERPLEX, PERPLEXCITY, 15/09/2008 - 14:06

Ho sentim, fins que no surtim de la nostra perplexitat, no podrem constestar.

Disculpin les riallades.

#5 Martín Martínez Mart, Barcelona, 08/09/2008 - 20:23

Si considerem els canvis esmentats i les frustracions de les quals no es parla, és normal que la societat estigui perplexa. Jo afegiria que de la divisió entre espanyolistes i catalanistes es deriven interaccions més neutralitzadores que dinamitzadores.

#4 Emprenyat, Barna, 05/09/2008 - 14:12

CATALONIA IS NOT SPAIN.

No t´has preguntat perquè els polítics catalans no exerceixen de catalans i polítics més enllà de pur teatre, amb mentalitat de -ande yo caliente-?
En aquesta colònia española HI HA POR, POR DE VERITAT.
Fixa´t ningú mou

#3 CATALONIA IS NOT SPAIN, DE SALSES A GUARDAMAR, 03/09/2008 - 10:07

DEMANO VOLUNTARIS PER FER ALGUNA COSA PERQUE AL PAS QUE ANEM AVIAT NO SEREM UN PAIS

#2 Darek, Barcelona, 02/09/2008 - 18:04

Perplex, i si se segueix tan perplex i no es comença a tirar del carro entre tots, ens quedarem perplexos, pobres, parats i amb cara d'idiotes o de burro català (sense voluntat d'ofendre als burros).