Publicitat
Societat · 11 de Juny de 2020. 17:52h.

"No quedarà res de l'obra de Pujol"

Manuel Trallero, periodista i escriptor: "L'esquerra s'ha sumat a les celebracions"

 "No quedarà res de l'obra de Pujol"

El biògraf, periodista i escriptor Manuel Trallero, ha afirmat que "no quedarà res de l'obra de Pujol". Trallero, autor de la biografia de Jordi Pujol 'Todo era mentira (1930-1962)' ha apuntat que "Pujol és un impostor" en l'entrevista que ha concedit a e-notícies aquest dijous.

"Pujol és un impostor de dalt a baix" ha assegurat el periodista, que ha assenyalat que s'està utilitzant el norantè aniversari de l'expresident per "blanquejar" la seva figura. "Hi ha hagut una cerimònia de blanqueig absolutament unànime a tots els mitjans de comunicació catalans" ha dit. "Pujol és un mentider, un farsant que s'ha inventat la seva biografia" ha explicat Trallero. "Aquests dies no hi ha hagut ningú de l'esquerra que hagi aixecat la veu, tothom s'ha sumat a aquest any Pujol. Tothom s'ha sumat a una rara unanimitat" ha comentat.

"S'ha de recordar la fascinació de l'esquerra per Pujol. Ningú de l'esquerra mai ha dit ni una sola paraula. És sorprenent" ha dit. "Tota aquesta fascinació que han tingut, sempre ha estat molt mimat. De fet aquests dies no hi ha hagut ningú a l'esquerra que hagi aixecat la veu. Tot el món s'ha sumat a aquest any Pujol i tothom s'ha sumat a una rara unanimitat i les veus discrepants hem sigut testimonials" ha indicat.

"No veig a Pujol víctima de res, en tot cas el veig com un privilegiat que ha aconseguit desfer-se de la justícia" ha apuntat l'autor de la biografia. L'escriptor també ha explicat durant l'entrevista que "Pujol defensava des de les planes de La Vanguardia que atacar els seus fills era atacar-lo a ell, i atacar-lo a ell era atacar Catalunya" i ha lamentat que "la seva fundació pretenia ensenyar valors".

El biògraf ha manifestat que "els complexos del PSC en bona part arranquen amb Pujol" i ha recordat que "hi havia gent que m'explicava que durant el conflicte de Banca Catalana anaven pel carrer i la gent els escopia a la cara, això no s'ha d'oblidar".

L'escriptor també ha assenyalat que Pujol sempre ha sigut independentista per influència de la seva família. "Pujol ha estat indepe tota la vida. Pujol ve d'una família, el seu pare i el seu estimat oncle Narcís no només són d'ERC sinó que pertanyen a Estat Català" ha indicat. "El seu tiet Narcís és cap de sometent de Premià de Mar, nomenat per Dencàs. Participa al 6 d'octubre i és el que proclama la República Catalana des del balcó de l'Ajuntament de Premià de Mar" ha explicat.

"Pujol ve d'una família independentista. El que passa és que Pujol sap llegir el partit, i sap que l'any 75 o 78 no és el moment per proclamar la independència" ha dit.

Manuel Trallero (Barcelona, 1951) va escriure l'any 2012 el llibre més documentat sobre el cas Palau anomenat 'Música celestial. Del mal anomenat cas Millet o cas Palau' (Debat). El treball biogràfic sobre Jordi Pujol que va escriure -juntament amb l'historiador Josep Guixà- es titula 'Pujol. Tot era mentida (1930-1962)'.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#16 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU PONTELA PONSELA LA MASCARETA PER SEGURATAT PER TU I PER TOTS HE TOTS I PODREN GUANYAR SI ENS LA POS, SI NO QUEDARA RES E LA OBRA DE JORDI PUJOL MENYS QUEDARA DE CARLES PUIGDEMONT JA ES DIU , M, 14/06/2020 - 22:36

SI NO QUEDARA RES DE LA OBRE DE JORDI PUJOL Despres de 23 anys de President de Catalunya ¿ QUE QUERADA DE LA OBRE DE CARLES PUIGDEMONT ? JA JA En tans pocs anys de President i fugitiu covard . Que Quedara de Quim Torra . .. RES ALGU U TENIA QUE DIR ,,.

#15 Oriol, BCN, 13/06/2020 - 19:05

Ja, i oblidem que bona part del franquisme sociològic català va votar per Pujol, i que Pujol era detestat per bona part dels independentistes d'esquerra fins com a mínim començaments dels noranta. La història és bastant més complexa i no va només d'independentistes contra no independentistes...

#14 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU PONTELA PONSELA LA MASCARETA PER SEGURATAT PER TU I PER TOTS HE TOTS I PODREN GUANYAR SI ENS LA POS, AMB JORDI PUJOL DESAPAREIX LA IDENTITAT CATALANA EL ORGULL DE SER CATALANS , DESAPAREIX LA CU, 12/06/2020 - 21:02

Ara me lo pensado molt millor , a lo millor diu la Veritat sin querer el NO QUEDARA RES DE LA OBRA DE JORDI PUJOL , Per que de aqui unos años LA Catalunya tan Catalana tan prospera que defensaba UNA CATALUNYA CATALANA ,Ja no la tindren tampoc desapareixera per sempre Amb JORDI PUJOL Desapareix LA IDENTITAT CATALANA El ORGULL

#13 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 12/06/2020 - 16:44

Pujol ejemplifica a la perfección lo que es el catalanismo, y si no que le pregunten a la UDEF

#13.1 Oriol, BCN, 14/06/2020 - 12:20

Doncs no, el Pujol exemplifica el sistema polític espanyol que va néixer de la Transició, PP , PSOE i Casa Reial inclosos.

#12 josemiguel, El Prat de Llobregat, 12/06/2020 - 12:47

El gran legado de Pujol ha sido tener a mucha gente viviendo del nacionalismo. Eso será difícil de que desaparezca