Publicitat
Societat · 30 d'Agost de 2013. 18:55h.

#NoAvingudaSamaranch

Rebuig a Twitter a que Barcelona dediqui un carrer a l'expresident del CIO

#NoAvingudaSamaranch

Samaranch, amb el braç alçat, en una foto d'arxiu

Usuaris de twitter s'han mobilitzat davant la possibilitat que la ciutat de Barcelona posi el nom de l'expresident del CIO, Juan Antonio Samaranch, a una avinguda de Barcelona. Els contraris a aquesta opció han creat el hàstag #NoAvingudaSamaranch.

En aquest sentit, el president del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha piulat que "posar el nom de Samaranch a l'avinguda o passeig de Barcelona és un excés. Un passat amb massa taques. Una mostra més de la submissió de Trias al PP".

El comissari dels actes commemoratius de 1714, Miquel Calçada, s'ha preguntat si "cal que l'avinguda de l'Estadi a Montjuïc passi a anomenar-se 'Juan Antonio Samaranch'".

El diputat d'ICV a Congrés, Joan Coscubiela, ha assenyalat que l'"Estadi Olímpic és 'Lluís Companys' a iniciativa de CCOO Catalunya i contra molta gent. Alguns -us sorprendria qui- volien dir-li Samaranch".

Una internauta ha recordat: "Per cert, l'avinguda a la que CiU donarà el nom del falangista Samaranch està a pocs metres d'on es va afusellar Companys".

Uns usuaris han optat per la ironia i així un ha indicat que "el nou carrer de Samaranch serà tot zona blava". I un altre ha preguntat si "a la nova avinguda Samaranch s'hi podrà arribar amb el tramvia blau".

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#17 Smart, bCN, 02/09/2013 - 13:56

Honestament s'ha de reconeixer que va fer una bona tasca ajudant a aconseguir les olimpiades, pero en comptes de lluitar, va ser un col·laboracionista del franquisme. Ell va anar sempre a guanyar i mai a perdre. Un oportunista que va fer un bon servei amb un full de serveis extraordinariament brut.

#16 yo, bcn, 02/09/2013 - 09:44

aquesta foto ja existia quan samaranch va anunciar les olimpiades a Barcelona...Sóc Catalana i des de fa un temps es viu una hipocresia a Catalunya .Es una vergona .

#15 Kropotkin, Vic, 31/08/2013 - 23:55

La izquierda tiene obsesión por reabrir heridas del pasado. Os dejo, que se ha acabado el Gato al Agua de Intereconomia y me voy al Valle de los Caídos a dejarle un ramo de flores a Franco....juas, juas...mejor hundidos

#14 josepxicot, Barelona, 31/08/2013 - 23:45

Persones con ell,van lliberar Barcelona i la resta de
Catalunya,de la dictadura marxista-leninista,anar
quista,que va ofegar en sang la nostra terra espanoy
la,una mica mès de lectura i menys xarrameca pro
gre-separatista.

#13 Pere, Lleida, 31/08/2013 - 11:39

Alguns prohoms de la burgesia catalana dedicats al tràfic d'esclaus tenen el seu carrer a Barcelona.

Com sempre, el nacionalisme català només posa en qüestió allò que aparentment bé d'Espanya.
El Sr. Samaranch era franquista, com la immensa majoria de la classe dirigent catalana.

#13.1 Via fora, visca la terra!, 31/08/2013 - 13:55

Pere, et refereixes a la família Vidal-Quadras o a l'Antonio López de la plaça ídem?

#13.2 nacionalisme espanyol=feixisme, bcn, 31/08/2013 - 23:57

i com el principal partit d'Espanya, que en son els seus hereus directes, cosa que no passa enlloc més d'Europa ni del món