Publicitat
Societat · 26 de Maig de 2020. 11:05h.

Salut nega rebrot a Lleida

Tot i que els contagis gairebé s'han quadruplicat en deu dies

 Salut nega rebrot a Lleida

El departament de Salut de la Generalitat proposarà a partir de dilluns vinent retardar el canvi de fase per a Lleida, després de detectar un rebrot de nous casos.

El retard en el canvi de fase 1 a 2 per Lleida es deuria al fet que s'han detectat cadenes de transmissió del Covid-19 en empreses agroalimentàries que han mantingut serveis mínims i que les autoritats acabarien de detectar, segons el departament de Salut.

En concret, el dia 11 de maig, quan es va aprovar la proposta de desescalada de Lleida a fase 1, la taxa d'incidència acumulada en 7 dies era de 12,1 casos per 100.000 habitants, mentre que a data del 22 de maig és de 42,7 casos per 100.000 habitants.

No obstant això, Marc Ramentol, director general de Professionals de la Salut, ha afirmat en declaracions a RAC1 que "no tenim indicis que hi hagi cap rebrot epidèmic en cap regió sanitària. El tema de Lleida l'estem estudiant. Costa posar-li aquest nom. Estem parlant de clústers que han estat actius en les últimes setmanes".
 
"Es tracta de la detecció d'unes cadenes de transmissió que ja feia setmanes que actives, però amb l'augment de la capacitat de diagnòstic s'han posat de manifest", ha explicat.

"Si fos una situació greu segurament hauríem hagut de prendre un altre tipus de mesures, més enllà de mantenir la fase 1. Sempre hem dit que qualsevol mesura de desconfinament és susceptible de ser revisada", ha afegit, a més de sentenciar que "des d'un punt de vista assistencial, el repunt de Lleida no s'està traduint perquè són casos lleus i asimptomàtics".


Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#13 Pere, Lleida, 26/05/2020 - 16:21

El fet de no haver assumit les províncies per a la gestió de la crisi ha estat un error. El centralisme barceloní ja ha fusionat les tres àrees sanitàries. No era tant vital assumir aquestes àrees? O només es tractava de portar la contrària a l'estat? El Pirineu de Lleida segueix aïllat i sense poder iniciar la recuperació econòmica. Són i

#12 Tirant, Begur, 26/05/2020 - 15:45

Aquest dona sembla un llaç groc tota ella. Suposo que perd tan de temps amb l'atrezzo laci que no li dona temps a solventar els problemes de salut que tenim els catalans...sempre li pot fotre la culpa a Espanya. SomCollonuts.

#11 Nudistes per la independència, L´Escala de Les Anxoves, 26/05/2020 - 15:20

Consellera,tinc una pregunta per a vostè: cal portar mascareta al forat del cul? Al cap i a la fi és una connexió de l´interior del cos amb l´exterior i podria ser una via d´entrada del virus. Atentament: Seguim! En pilotes!

#11.1 La Mare Superiora, Saint Kitts and Nevis, 27/05/2020 - 15:45

Ai,quines coses que diu! La veritat és que les noies del club de pòker ens l´estimem molt,però de vegades en fa un gra massa,jijijijijijijiii.

#10 Ojotuerto, Calafell.tab, 26/05/2020 - 14:19

Pones en buscador "sanitaris morts covid19" y un día publican 4 otro medio del día antes 5. Esto es transparencia y el periodismo catalá. Hay dirección general gencat de Professionals y nadie ha dimitido ni se responsabiliza de las pésimas condiciones de nuestros salvadores. Lleida ??? Como igualada. Y le iría mejor que fuese como siempre Lleida

#9 Neferu, Barcelona, 26/05/2020 - 14:08

Serán inútiles, ineptos, embusteros, tramposos, ineficaces,incapaces, tontos, y torpes, hasta el final de los tiempos