Publicitat
Societat · 4 de Febrer de 2015. 19:25h.

200.000 dòlars de recompensa per matar el propietari de 'Charlie Hebdo'

Un exministre del Pakistan diu que "ja havia avisat que no tolerarà cap atac al profeta"

200.000 dòlars de recompensa per matar el propietari de 'Charlie Hebdo'

Imatge d'una portada de Charlie Hebdo

Un mes després de l'atemptat a la seu de Charlie Hebdo, l'amenaça islamista radical torna a planar sobre el setmanari satíric francès. Laurent Sourisseau, el seu actual propietari i redactor en cap, ja sap quin és el preu de recompensa que un creient ha ofert a qui aconsegueixi matar-lo: 200.000 dòlars.

Es tracta de Ghulam Ahmad Bilour, un antic ministre del Pakistan, que diu que "ja havia avisat que no toleraria cap atac al profeta". Per a Bilour, la caricatura que apareix a la portada de l'exemplar del mes de gener, publicat després dels fets de París, és un atac en tota regla.

El diari pakistanès The Express Tribune informa també que Ghulam A. Bilour té pensat oferir una "compensació" de 100.000 dòlars a la família dels germans Kouachi, autors dels assassinats perpetrats a Charlie Hebdo i morts després a mans de la policia. També va ser ell qui el 2012 va posar preu al cap del realitzador d'un suposat film irreverent, La innocència dels musulmans, per considerar aquesta obra un "ultratge al Sant Profeta".

No obstant això, i fent cas omís a les amenaces, el setmanari satíric té pensat treure un nou exemplar el 25 de febrer. Ho avança el diari Le Figaro. Això és també el que ha anunciat per Twitter el periodista Laurent Léger. Per la seva banda, Laurent Sourisseau (pseudònim: Riss)  ha declarat que no hi hauria caricatures de Mahoma en el pròxim número.

Mentrestant, a d’altres països contraataquen la sàtira de Charlie Hebdo amb les mateixes armes. El diari Teheran Times -recollit per The Independant- informa de la iniciativa presa pel centre cultural Sarcheshmed, a Iran. En segona edició, aquesta entitat ha llençat un concurs internacional d'acudits, dibuixos i caricatures humorístiques sobre l'Holocaust jueu. Els primer premi s'endurà 16.000 dòlars. Força menys que la recompensa per matar Riss.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#9 JordiMB, Bcn, 06/02/2015 - 14:14

No ho entenc, no figura que el panflet sionista té 5 ó 6 milions de fidels accionistes?. Vols dir que els ianquis i la seva minyona israeliana els deixaran bombes de fòsfor per matar tanta gent?

#8 Doña evidencia, Catalunya, 05/02/2015 - 12:21

O sea, que le parece tan mal una portada de revista como para pagar 200.000 $ por matar a su director, pero ni un céntimo para hacer lo propio con quien quema a gente, degolla, decapita, vende mujeres, etc (léase Al-Baghdadi), dice mucho de su catadura moral. Está claro cuales son sus prioridades.

#7 Lelo, Bcn, 05/02/2015 - 09:51

Ninguna religión que defiende la Ley del Talión, el ojo por ojo, puede ser llamada religión de paz. Ni el Islam ni el Judaísmo son religiones de paz. El Cristianismo, sí. Otra cosa son los cristianos.

#6 Hector, bcn, 04/02/2015 - 21:37

Algu amb nom i cognoms, conegut, acaba de dir que financiara el qui actui de terrorista, m'agradaria imaginarme que en quant trepitji segons quin pais, de forma inmediata l'haurien d'empresonar, si no ja ...

#6.1 Josep-Maria, Barcelona, 05/02/2015 - 01:54

@ Hèctor: la proposta que fas és boníssima. Els països occid. haurien d'aprofundir en l'assumpte a fi d'arribar a l'acord d'empresonar els inductors. Això, combinat amb una ordre internac. de cerca i captura, posaria en perill els inductors dins del seu país en obligar les autorit. a pronunciar-se.

#5 Josep-Maria, Barcelona, 04/02/2015 - 21:19

Seguram. Ghulam Ahmad Bilour és un home molt distret i oblidós, com passa a partir de certa edat. I una vegada i una altra oblida que l' "islam és una religió de pau". No hi veig cap altra explic. Ja veureu com clergues musulm. d'arreu del món hi contactaran i el convenceran perquè rectifiqui.