Publicitat
Societat · 15 d'Octubre de 2008. 17:29h.

70.000 catalans pendents de la Dependència

La consellera d’Acció Social i Ciutadania diu que l'aplicació de la Llei perilla amb el finançament

70.000 catalans pendents de la Dependència

Manifestació contra l'incompliment de la Llei de Dependència

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha assenyalat que la segona fase d’aplicació de la llei de dependència, prevista pel gener del 2009, perilla si el govern espanyol no hi destina els diners pertinents i que hi ha més de 70.000 sol·licituds valorades.

En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, la consellera ha dit que “la part de finançament de la llei de dependència per part de l’Estat espanyol està consignada amb una partida pressupostària als pressupostos generals de l’Estat, en els quals nosaltres estimem que és insuficient”. Capdevila pensa que amb la presentació d’esmenes als comptes del 2009 la situació es podrà millorar. 

Pel govern català, l’aplicació de la llei no pot ni ha de tenir “marxa enrere”, si bé la titular d’Acció Social admet que pot estar afectada per l’actual situació de crisi econòmica. La norma s’ha d’anar desplegant progressivament fins al 2015 i, “per tant, ens haurem d’anar adaptant a aquest desplegament en funció també de les disponibilitats pressupostàries”, ha puntualitzat Capdevila.

Segons ella, “la prioritat és poder atendre les persones que ja tenim avaluades com a grans dependents o amb dependència severa. Per tant, haurem de fer aquesta entrada d’aquests nous nivells en el sistema en la mesura que tinguem aquests recursos”. Si es tenen en compte les dades del mes de setembre, 29.600 catalans ja reben la prestació de la llei de dependència i hi ha més de 70.000 sol·licituds valorades. 

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Fran, Llinars, 17/10/2008 - 13:51

Fixeu-vos els pocs comentaris d´aquest tema realment important en comparacio amb les xorrades pancatalanistes diaries.Com dieu per aqui baix,la construccio nacional es primordial.llei dependencia,tancaments d´empreses,aturats,crisis,habitatge,barracons..

#6 POLITICS=VIVIDORS (Igualada), IGUALADA, 17/10/2008 - 12:11

El que NO perilla son els putus sous exagerats que cobren els politics. S'hauria de fer una llei per ells, que no poguessin cobrar aquestes barbaritats. Per dir algo uns 1000 eurets en tindrien prou, (pel que fan) n'hi ha prou

#5 josepxicotcoll, barcelona, 16/10/2008 - 19:30

No gastar tant en "ambajadetes","escoles
catalanes a França i més diners per a les
famílies catalanas,que necessiten ajudes
pel seus familiar a càrrec.Diners pel po
ble,al cap i la fi li pertànyen son nostres.

#4 betes i fils, rubi, 16/10/2008 - 12:39

el que perilla es la dependencia dels sindicats i les subvencions,es ha dir, callats i a complaure al amo madrileny.i tambe perilla la dependencia de madrid dels pseudoespanyolistes que no tenen ni idea d'on viuen ni que dir,a part d'insultar.

#3 cobaltina, BCN, 16/10/2008 - 11:13

La LlD perilla des de la seva aprovació x 2 motius:diners i incompetència. Els € no hi eren ni quan es va aprovar. La incompetència sí: 2 anys de vigència, 1 de retard.Cobaltina: latramapolaca.blogspot.com