Publicitat
Societat · 17 de Setembre de 2012. 20:00h.

"A Espanya ja no queden ni patriotes ni homes?"

L'economista Roberto Centeno insta Rajoy a "derogar l'autonomia catalana"

"A Espanya ja no queden ni patriotes ni homes?"

El catedràtic d'Economia, Roberto Centeno

L'economista Roberto Centeno s'ha preguntat en un article a Cotizalia si "és que a Espanya ja no queden ni patriotes ni homes?", en referència a la situació de Catalunya després de la Diada. També ha instat Rajoy a "derogar l'autonomia catalana".

Segons Centeno, "el major desafiament independentista de la història d'Espanya" es fonamenta en "dues gegantines mentides". Una és "'Espanya ens roba', quan és exactament el contrari i 'Catalunya seria molt més rica si s'independitza'".

L'articulista ha assenyalat que el català és "el poble més mal informat, menys lliure i més alienat d'Europa" i que amb la independència Catalunya seria "al mateix nivell de Portugal i per sota de Grècia i Xipre".

"Espanya és a punt de volar pels aires, perquè els nacionalistes no pretenen només la secessió de Catalunya, proposen la secessió del que anomenen 'les Pays Catalans' (sic), és a dir, València, Balears i l'Aragó, a les quals pensen annexionar per les bones o per les males, i després el País Basc que també pretén separar-se però enduent-se també, vulgui o no vulgui, Navarra", ha reblat.

El catedràtic d'Economia s'ha qüestionat "per què hem de viure de genolls, excarcerar assassins, o lliurar 5.000 milions d'euros -que s'afegeixen a uns altres 5.500 ja lliurats- per pagar les nòmines del que acaben de cremar la nostra bandera, insultar la pàtria espanyola i acceptar sense solta ni volta la secessió?"

L'economista ha aconsellat Rajoy que "el proper dijous Rajoy ha d'explicar a un embogit Mas que ni pacte fiscal ni referèndum, i que si van a per això s'entraria en el supòsit de l'article 155 de la Constitució i, en compliment de la llei, l'autonomia catalana seria derogada".

Centeno, que ha titllat el cap de l'executiu espanyol de "covard", també ha dit que Adolfo Suárez va ser un "mediocre cortoplacista sense el menor sentit de l'Estat", a banda de criticar altres polítics espanyols com Felipe González o José María Aznar.

"Això ja no és un país és Alí Babà i els 400.000 lladres. Només hi ha ja una resposta possible: fer fora el monarca, Rajoy i la casta com sigui i plantar cara als nacionalistes i als empresaris que els donen suport, amb la llei i la Constitució a la mà", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

57 Comentaris

Publicitat
#53 Carrasclet, Girona, 18/09/2012 - 20:55

Pobre home si ja no s'aguanta els pets, si ell és l'únic home que li queda a EjpaÑa están ben arreglats. És clar que amb una mica de sort no veurà la independència de Catalunya, que si Déu vol està ja al caure i tot això que s'estalviará

#52 Ramon Rovira Regas, girona, 18/09/2012 - 17:22

Habla, CENTENO, habla. Eres una gran fábrica de independentistas. Cada dia seremos mas. Nuestro problema es que no te hagan caso, por burro.

#51 Cartanya, bcn, 18/09/2012 - 16:53

Dons jo crec que si que nia, el que passa es que ara tenim democràcia, però EP!!! Europa os la pagat mol be, ara teniu un Ave radial que os porta sempre al mateix lloc Madrid. El centra de que . . . . .?, dons el vostra centra que os penseu que es el del mon, i per ignorància vostra no o es.

#50 catalaníssima, barcelona, 18/09/2012 - 13:36

i a més a més... misógin. No li falta de res per a situar-lo en la més rància de les dictadures.

#49 Ante todo, mucha calma, 18/09/2012 - 12:50

Centeno, no te pongas nervioso. Somos la generación de españoles mejor preparada de la historia, y, aunque cierto que nos hemos relajado con el boom económico, tb sabremos estar a la altura cuando toque. Y ahora ya toca.