Publicitat
Societat · 18 de Maig de 2009. 15:18h.

A favor del Robin Hood català

Unes 5.000 persones i 150 entitats demanen la llibertat d'Enric Duran

A favor del Robin Hood català

Enric Duran

Diverses entitats que "treballen per la defensa dels Drets Humans" han fet entrega d'un comunicat al jutjat en què demanen que "es modifiqui immediatament la situació de presó preventiva sense fiança de l'Enric Duran per la seva llibertat". El comunicat va acompanyat d'un manifest que han signat més de 4890 persones i 150 entitats, en què es reclama també la seva llibertat.

Entre les persones signants, destaquen Joel Joan, Lluís Llach, Natxo Tarrés, Gerard Quintana o Matthew Tree. Entre les entitats signants es troben l'Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans; la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col.legi d'Advocats de Barcelona; l'Institut dels Drets Humans de Catalunya; l'Observatori dels Drets Econòmics, Socials i Culturals; No a la Guerra No a la OTAN; la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona; Federació d'Ecologistes de Catalunya; Fundació per la Pau; o la Plataforma Aturem la Guerra.

Les entitats esmentades conclouen que "la mesura adoptada resulta absolutament desproporcionada, mancada de fonamentació jurídica i vulneradora del principi de presumpció de innocència de l'imputat"; "que la finalitat perseguida per la mesura acordada podria ser igualment aconseguida amb mesures menys restrictives de la llibertat personal com podria ser la retirada del passaport i l'obligació de presentació apud acta amb la periodicitat que s'estimés oportuna". Per això, les entitats mencionades demanen que "es modifiqui immediatament la situació de presó sense fiança de l'imputat per la de llibertat".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Hayek, Barcelona, 19/05/2009 - 11:37

A la trena. Espero q tingui un bon apartament a Ca'n Brians o a Quatre Camins. A mi tampoc m'agrada el sistema però cal complir la llei (o és q som com Maquiavel???). A tots els q donen suport a aquest impresentable, 3 paraules: sou uns perdedors

#4 robert, bcn, 19/05/2009 - 02:45

Robar als xoriços espanyosl no hauria de ser delicte sino un esport d'aventura.

#3 E, BCN, 18/05/2009 - 23:29

LLibertat Enric Dura!!!
Si llegiu "Ensayo sobre la lucidez" de Saramago veureu el que fa el poder: empresonar les persones que no interessa que parlin e il?legalitzar partits polítics com Izquierda Internacionalista

#2 Chorizo, Barcelona, 18/05/2009 - 20:27

La noticia debería ser que 5000 chorizos a la sidra y 150 chorizos criollos dan soporte al chorizo mayor del reino!!!Lo que hay que aguantar, ¿Robin Hood? Pero si se lo ha gastado en el mismo..Chorizo a la sombra colgado del barrote una buena temporada..

#1 Andreu B, Barcelona, 18/05/2009 - 19:26

I després encara ni hauran innocents que defensaran l'actual marc legal i l'actual sistema capitalista com el millor dels sistemas posibles.
Revolta i socialisme.... però JA!