Publicitat

El Tribunal de Comptes no accepta els avals de la Generalitat pels acusats del procés

A pagar

Mas, votant el 9-N

El Tribunal de Comptes ha rebutja els avals de l'Institut Català de Finances (ICF) de la Generalitat per per fer front al pagament dels 5,4 milions d'euros que reclama per les despeses en la promoció del procés a l'estranger. L'ens fiscalitzador ha decidit així no acceptar que el Govern cobreixi l'import reclamat.

La delegada instructora del Tribunal de Comptes Esperanza García Moreno considera que aquesta fórmula no pot ser acceptada, perquè l'administració catalana no empara actuacions irregulars de responsables públics quan tenen coneixement que una despesa és improcedent.

García Moreno ha pres aquesta decisió sense informe dels serveis jurídics de l’Estat sobre la idoneïtat d’aquest mecanisme d’aval, després que l’Advocacia de l’Estat entengués el setembre que no procedia.

El Tribunal de Comptes reclama 5,4 milions d'euros als expresidents Artur Mas i Carles Puigdemont, a més del vicepresident Oriol Junqueras i 3 consellers: Raül Romeva, Andreu Mas-Colell, Francesc Homs. Hi ha també 8 secretaris generals, 2 interventors generals, 12 exdelegats a l'estranger i l'exsecretari general del Diplocat Albert Royo.

Publicitat
Publicitat

54 Comentaris

Publicitat
#43 bejota, bcn, 18/10/2021 - 20:05

LE DIJISTE ,MAS , A RAJOY QUE "ATENTE A LAS CONSECUENCIAS".TE REFERIAS A" TUS" CONSECUENCIAS ¿NO?

#42 luis, BARCELONA, 15/10/2021 - 12:05

A todos los tertulianos que se alegran por que VAYAN A DEVOLVER el dinero
NO VAN A SOLTAR UN CENTIMO

#41 luis, barcelona, 15/10/2021 - 12:01

Con lo facil que lo tienen
Hagan una subscripcion entre todos los que han pagado y pagaran EL IMPUESTO DE SUCESIONES

#40 luis, barcelona, 15/10/2021 - 11:58

No me creo ni harto de vino, que esta pandilla suelte un euro
¿Apostamos?

#39 Mayor Dundee, Coll de la Marrana, 15/10/2021 - 10:19

La mania que tenen sempre aquests fulanus en fer-se les víctimes en totes i cadascuna de les circumstàncies. Están convençuts que están tocats per la mà de Déu i que hi ha una serie d'heretges que están obstinats en hostigar-lis constantement. Luego, en realidad, pasa lo que pasa.