Publicitat
Societat · 24 de Setembre de 2020. 18:46h.

"A Puigdemont no se'l pot indultar"

Alfons López Tena: "Els indults es poden recórrer al Suprem"

"A Puigdemont no se'l pot indultar"

El notari Alfons López Tena recorda en aquesta entrevista amb e-notícies que "a Puigdemont no se li pot indultar" perquè les mesures de gràcia afecten només a persones condemnades. "Hauria de lliurar-se, ser jutjat i condemnat", afegeix.

López Tena explica també que l'indult correspon al Govern espanyol però que calen "informes no vinculants de tribunal sentenciador, la fiscalia i el Consell d'Estat". En el cas que els tres fossin negatius seria poc probable que la mesura seguís endavant tot i que és possible.

L'indult no necessita "penediment del condemnat" però si "propòsit de reinserció" i recorda que el Tribunal Suprem ha suspès el tercer grau als condemnats, que els havia atorgat la Generalitat, perquè no ho va percebre.

L'inici de la tramitació que va anunciar el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, es dóna perquè hi va haver una "petició de l'advocat Francesc Jufresa" per als dotze condemnats del Suprem. Es dóna la circumstància que López Tena va coincidir, durant els seus set anys al Consell General de Poder Judicial amb l'ara ministre.

El conegut notari també recorda que, de moment, "aquest govern ha estat molt restrictiu amb els indults" i que, en tot cas, la mesura de gràcia "es pot recórrer davant la sala el contenciós del Tribunal Suprem", que pot anul·lar fins i tot la seva concessió.

Segons la seva opinió la frase "ho tornarem a fer" que va expressar el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, durant el mateix judici al Suprem "no ajuda" però "caldria saber què volia dir exactament".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#9 M, Sabadell, 25/09/2020 - 11:51

Para que haya indulto debe existir condena.
Si hay condena deberían ser requisitos indispensables para el indulto:
-El arrepentimiento
-El resarcimiento de los daños causados, gastos económicos y perdón de los afectados.
-Promesa de no reincidir en el mismo delito
Si no se cumplen estos requisitos es tan temerario como indultar a un violador.

#8 Marcial, Santa Coloma, 25/09/2020 - 09:24

Cierto. "Ho tornerem a fer" entraña una voluntad pero no especifica el qué. Recuerda al "dret a decidir", donde tampoco expresaban qué iban a decidir. Estos chicos no terminan nada, todo lo dejan a medias, así les ha ido también con la república de los 8 segundos, la iniciaron y luego la interrumpieron. Es una indeterminación fruto de su coba

#7 Indibil, Ilerda, 24/09/2020 - 22:14

Que no? Aguantame el cubata!

#6 Manuel, BCN, 24/09/2020 - 20:41

Gracias Xavier y gracias Alfons López Tena es un placer escucharlos, me pasaría horas oyendo a estas personas educadas y cultas, se hecha en falta este tipo de tertulias.
Esto vale la pena y no la morralla que suelen soltar por las TV´s

#5 Neferu, Barcelona, 24/09/2020 - 19:45

¿Que no ? Sanchez se atreve a todo y poco a poco vamos a ir conociendo que no tiene límites; ya tenemos a Bildu, versus ETA y a los fallidos golpistas formando parte de las negociaciones presupuestarias; las negociaciones aún no han terminado y fijémonos en la cantidad de concesiones que ya ha hecho el presidente, y estamos en los inicios.