Publicitat
Societat · 4 de Desembre de 2019. 21:44h.

A punt de sortir en tercer grau

TV3 prepara l'opinió pública i explica que ja busquen feina fora de la presó

A punt de sortir en tercer grau

Els presos independentistes han començat a buscar feina, segons ha informat aquest dimecres TV3, perquè a partir de la setmana que ve ja podran sol·licitar a les juntes de tractament de les presons que se’ls classifiqui en segon o tercer grau. El reglament penitenciari permet que els reclusos compleixin condemna mentre busquen feina per a la inserció social.

Els líders independentistes condemnats pel Suprem volen fer-ho, segons avança la televisió pública catalana, però abans Institucions Penitenciàries de la Generalitat els ha de classificar en un grau. N’hi ha tres. El primer grau és el més restrictiu i no té permisos, el segon és el règim ordinari i permet al reclús sortir de permís 36 dies a l’any, i finalment el tercer grau -o de semillibertat- és el que permet als presos sortir durant el dia i disposen de 48 dies de permís a l’any.

Hi ha una altra alternativa que se situa a mig camí entre el segon i tercer grau. Es tracta de l’article 100.2 del reglament penitenciari i consisteix en què el pres s’incorpora progressivament a un estadi de semillibertat i surten a treballar o a fer voluntariat.

En el cas dels presos independentistes, el Tribunal Suprem els va aplicar la màxima inhabilitació, és a dir, la que els impedeix ocupar qualsevol plaça pública. D’aquesta manera, hauran de buscar feina en el sector privat. Existeixen altres alternatives, tanmateix, com la de fer tasques de cures de familiars grans o fer un voluntariat.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#14 Tom, Barcelona, 05/12/2019 - 15:21

Que los pongan a limpiar las pintadas y a retirar los contenedores quemados...sería un puntazo.

#13 tzatza, BCN, 05/12/2019 - 10:12

La contractació està garantida per empreses "privades" de parents i simpatitzants. A veure quants bancs i multinacionals s'ofereixen. El sector públic està col·lapsat.

https://www.elconfidencial.com/espana/2019-11-23/enchufar-maite-artur-mas-xavier-trias-miserias-jxcat_2347923/

#12 Flanagan, Tabarnia City, 05/12/2019 - 10:00

Debería ser una broma la noticia...joder con el Estado opresor,como se las gasta,no sé si en Turquía saldrían tan pronto..ahí queda para el vivales de Waterloo.

#11 Xavier, Terrassa, 05/12/2019 - 09:44

Com que el FAQS és d'una productora no comptarà com a lloc de feina del sector públic. Així, per exemple el Cuixart pot fer de copresentador i el Junqueras una missa laica setmanal dient que posar urnes no és delicte, que a la Rahola ja la tenim molt vista i cansa.

#10 atl,lota, PINEDA, 05/12/2019 - 09:33

Aviat,anar contra la CONSTITUCIO,serà premiat. Tan plorar, per sortir tan frescos, grassos i ben cuidats. Fer mal a Catalunya surt barat, molt barat.Ara aneu a fer cremar.ho tot i més merder..Ah, i a teure gent al carrer,i vinga..Si aixó es guerra, que no vingui la pau, oi noiets !Compreu una illa deserta i foteu al camp,tots els lazis.