Publicitat
Societat · 19 d'Abril de 2021. 16:47h.

Absolen l'independentista que va difondre dades personals de la secretària judicial del 20-S

La jutgessa considera que la informació publicada per Rubèn Novoa era pública a internet

Absolen l'independentista que va difondre dades personals de la secretària judicial del 20-S

La magistrada del jutjat penal 7 de Barcelona ha absolt l'usuari de Twitter que va publicar el nom, el DNI i la fotografia de Montserrat del Toro, la secretària judicial que va participar en els escorcolls de la Guàrdia Civil el 20-S. Rubèn Novoa va ser encausat per haver publicat aquesta informació durant el judici contra el procés, en el qual Del Toro va declarar com a testimoni protegit.

La magistrada manifesta que "no s'ha acreditat que el missatge enviat tingués la finalitat d'intimidar-la com a represàlia per la seva declaració o facilitar-ne la identificació pública o d'aconseguir la major difusió possible de la imatge i aspecte de qui en tal data estava declarant en condició de testimoni protegit perquè la mateixa fos objecte, si més no, d'insults i escarni tant en xarxes socials com en la seva vida privada".

La jutgessa també remarca que Novoa va obtenir tota la informació d'internet, on es podia consultar de manera lliure. Tanmateix, escriu, però, que el tuit va ser "inoportú en un clar clima social, polític i judicial enconat".

La fiscalia demanava dos anys de presó i més de 6.000 euros de multa perquè considerava que Novoa havia comès un delicte de coaccions i un d'obstrucció a la justícia. D'altra banda, l'advocacia de l'estat sol·licitava quatre anys i mig de presó i una multa de 15.500 euros.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 bejota, bcn, 22/04/2021 - 15:31

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.Y JORDI C. (OMNIUM) Y PUIGDEMONT DICEN :" VICTORIA HISTORICA."NO COMMENTS!

#2 El Sifoner, Castelló, 19/04/2021 - 17:50

Otro que se ve que ya no es secesionista, por eso no lo condenan, al final igual es un "Bo ti fler" y por eso lo absuelven.
Encima se quejan de represión y de que no hay estado de derecho. En fin.

#1 Alina , madre de nueve hijos , 19/04/2021 - 17:20

Nada, un tirón de orejas y pa la cama.