Publicitat
Societat · 16 de Gener de 2013. 20:13h.

Absolts els dos sindicalistes de TMB

Estaven acusats de difondre la gravació d'un suposat abús de poder de comandaments de la companyia

Absolts els dos sindicalistes de TMB

Garganté, amb David Fernàndez de la CUP, en una foto d'arxiu

Els sindicalistes de la CGT i treballadors de TMB, Josep Garganté i Saturnino Mercader, han estat absolts del delicte de revelació de secrets, després que la companyia els denunciés per la difusió d'una gravació amb un suposat abús de poder de comandaments de l'empresa.

Segons la sentència, no ha quedat acreditat que els acusats fossin els responsables de la difusió de la gravació. Garganté i Mercader van convocar una roda de premsa per denunciar una discussió entre un comandament i un conductor "en la qual el primer provoca de mala fe al segon per acabar imposant-li una sanció de 15 dies de suspensió de treball i sou", segons ha indicat la CUP.

El jutge ha recordat que "les converses, que eren gravades en l'àmbit de l'empresa, per motius de seguretat i amb coneixement dels seus interlocutors, va ser sostreta per persona desconeguda".

És per aquest motiu, malgrat que va ser difosa en la roda de premsa on van participar per Garganté i Mercader, que el jutge ha desestimat la demanda. Als dos sindicalistes se'ls demanava un any de presó, tot i que inicialment la petició era de dos anys.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Gerard, Barna, 17/01/2013 - 08:44

Van pujant cada cop més els bitllets de TMB però no ens expliquen mai quants directius té aquesta empresa, què cobren ni en funció de què. Austeritat selectiva.