Publicitat
Societat · 3 d'Agost de 2011. 14:02h.

Abús amb el PIRMI

El Govern detecta immigrant que el cobraven malgrat estar "a l'altra punta del món"

Abús amb el PIRMI

Homs, en una foto d'arxiu

El secretari general de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha denunciat que "vam identificar uns centenars de persones que no vivien a Catalunya i que, per tant, no complien els requisits" per cobrar la renda mínima d’inserció (PIRMI).
 
En una entrevista ha Rac-1, ha lamentat que "hi ha gent que viu a l'altra punta del món i el que no podem fer és pagar-los una prestació pensada per la gent que viu aquí". Per això, ha anunciat que aquest agost "en lloc de fer una transferència se'ls enviarà el taló nominatiu a casa. Així comprovarem quina és la dimensió del frau".

És per això que el Govern endurirà les condicions d’accés a la Renda Mínima d'Inserció (RMI), d’acord amb allò que va establir la Llei 7/2011 de mesures fiscals i financeres.

Però CCOO de Catalunya considera que "darrera de la modificació dels requisits d’accés a la RMI s’amaga, únicament, l’objectiu d’estalvi econòmic que el mateix Govern reconeix quan insisteix en què s’estan produint desajustos en la PIRMI perquè està absorbint la problemàtica derivada del mercat de treball i del sistema de protecció social".

Publicitat
Publicitat

60 Comentaris

Publicitat
#39 Sabrina badr, lleida, 09/06/2012 - 23:33

cuando me dijo la trabajadora social que no tengo derecho a salir fuera de catalunya,me senti una humiliación y descriminación,em semble que vivia en una presó.porque ? para no gastar deniro fuera,no puede ser tengo que ver a mi madre a mi familia,casi 3 años y medio que no he visto a me madre.

#38 sabrina, Lleida, 09/06/2012 - 23:26

La trabajadora social me ha dicho ,no tienes derecho a salir de catalunya.senti una humiliació`n y descriminaciòn.si de verdad me dijo: sabrina si vas fuera te quitaran el permi.quiEro saber porque?

#37 daniel, basdalona , 23/12/2011 - 04:01

laia per que no et quedas callada que estas mes maca

#37.1 hardwar036, barcelona, 11/06/2013 - 02:51

ComentarioCallate tu bobo

#35 Ernesto, Barcelona, 23/12/2011 - 00:56

Vosotros, gobernantes actuales Catalunya, no tenéis verguenza, ni dignidad. Siguen inaugurando embajadas catalanas en el exterior, siendo Catalunya una Comunidad y no un país o nación. Esto deriva gastos públicos de la comunidad catalana, entre otros temas más. VISCA CATALUNYA amb Espanya!

#34 manu, Badia del Vallés, 22/12/2011 - 12:42

Bueno yo soy español y llevo 1 año viviendo en la calle, dentro de mi coche, escondiéndome avergonzado de mi situación, porque las asistentas no verifican ni valoran mi situación, también es una manera corrupta de ahorrarse un PIRMI, agraciados los que están en el nivel de querer defender su pirmi .