Publicitat
Societat · 15 d'Octubre de 2009. 13:41h.

Acomiadat un treballador del 112 per denunciar la pèrdua d'oïda

La UGT denuncia "els auriculars inadequats amb què treballen els operadors"

Acomiadat un treballador del 112 per denunciar la pèrdua d'oïda

La UGT, en una manifestació

La UGT de Catalunya ha denunciat un "nou acomiadament d'un delegat sindical del 112, el Servei Telefònic d'Emergències de la Generalitat". "L'acomiadament s'ha produit pocs dies després que Inspecció de Treball donés la raó a la denúncia interposada per aquest delegat d'UGT, sobre els auriculars inadequats amb què treballen els operadors, que provoquen la pèrdua d'oïda", expliquen.

"El personal del 112 ha de treballar amb auriculars embolicats artesanalment amb paper, per atenuar el so de les trucades dels usuaris, que entren amb un volum excessiu, i que supera la normativa de prevenció de riscos laborals", afegeixen.

"Un cop acceptada la denúncia, fa deu dies, Inspecció de Treball va obligar al Departament d'Interior a posar uns aparells que impedíssin que els operadors continuin perdent oïda, però el Departament no ha resolt encara el problema", recorden.

El comitè d'empresa del 112 també denuncia "altres negligències al Servei: una d'elles és l'equipament informàtic amb el què treballen, que utilitza un programa amb un tamany de les lletres excessivament petit, i que provoca la pèrdua de vista dels treballadors". Aquest problema, també denunciat "a la Inspecció per vulnerar la normativa de prevenció, tampoc ha estat solucionat per Interior".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Josep, Tarragona, 15/10/2009 - 16:28

El funcionament del 112 a Catalunya és un autèntic desastre que algun dia saltarà als mitjans de comunicació: sous de misèria, condicions laborals lamentables, treballadors gens qualificats per a una feina de la màxima importància...