Publicitat
Societat · 8 de Març de 2017. 20:24h.

Acord per reconstruir el campanar de l’església de Rosselló

La Generalitat, la Diputació de Lleida, el Bisbat i l’Ajuntament de Rosselló aportaran els més de 220.000 euros per a la rehabilitació

Acord per reconstruir el campanar de l’església de Rosselló

Moment de l'esfondrament del campanar, en una imatge d'arxiu

El Departament de Cultura, la Diputació de Lleida, el Bisbat de Lleida i l’Ajuntament de Rosselló (Segrià) han tancat un acord aquest dimecres per tirar endavant la primera fase de les obres de rehabilitació de l’església de Sant Pere de Rosselló, segons ha informat la conselleria de Santi Vila en un comunicat.

Els treballs tindran un cost de 224.052 euros i la major part del pressupost anirà a càrrec de la conselleria de Cultura, que destinarà 77.557 euros del total. La resta d’aportacions són: 74.835 euros per part del Bisbat de Lleida; 53.776 euros a càrrec de la Diputació de Lleida i 17.884 euros per part de l’Ajuntament de Rosselló.

Aquesta primera fase de rehabilitació consistirà en l’arranjament de la coberta i la rehabilitació del cor i del paviment interior pe tal de deixar preparada la base de la futura reconstrucció del campanar, prevista per al 2018. Les obres s’iniciaran entre finals de maig i principis de juny amb l’objectiu que l’església pugui entrar en funcionament aquesta tardor.

El campanar de l'església de Rosselló es va esfondrar el 29 de gener sense deixar ferits, perquè l’Ajuntament va desallotjar les dues cases del costat i va acordonar la zona en detectar que havia caigut una llosa de grans dimensions. El consistori, de fet, ja havia detectat una gran esquerda en el campanar dues setmanes abans de l’esfondrament i ho havia comunicat al bisbat de Lleida.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Carlos Gomez, pais tropical, 09/03/2017 - 09:58

Quantes beques menjador son 220.000€ ?

#1 Pepón, Bcn, 09/03/2017 - 09:17

No pagan el IBI y encima hemos de pagarles la reconstrucción de sus vetustas iglesias. Que hagan un cobertizo y digan misa allí. El auténtico creyente no necesita más.