Publicitat
Societat · 10 de Gener de 2019. 13:24h.

Acusar de fatxes SCC surt per 15.000 euros

Un jutge condemna entitats sobiranistes per vincular l'organització amb el franquisme

Acusar de fatxes SCC surt per 15.000 euros

Societat Civil Catalana (SCC) ha celebrat que "reafirmi el seu respecte escrupolós als drets fonamentals i principis democràtics", després que una sentència obligui a diverses entitats a indemnitzar-la amb 15.000 euros per un manifest que l'acusava de "exaltar el nazisme i el franquisme".

Dit manifest, publicat el 29 d'octubre de 2015 sota el títol "La societat civil de Catalunya, per la dignitat", carregava contra SCC i sol·licitava al Parlament Europeu que anul·lés la concessió del Premi Ciutadà Europeu 2014 a aquesta entitat, al "entendre que l'apologia del franquisme i del nazisme són incompatibles "amb la UE.

Entre els signants hi havia entitats com la Comissió de la dignitat, Amical de Mauthausen i Altres Camps, SOS Racisme, Fundació Congrés de Cultura Catalana i Fundació Catalunya Fons, així com els llavors eurodiputats Josep-Maria Terricabras (ERC), Ernest Maragall (MES) , Ramon Tremosa (CDC), Jordi Sebastià (Compromís), Josu Juaristi (EH Bildu) o Lídia Senra (IU), entre d'altres de diversos països, o també l'exdirigent de SCC Marcus Pucnik.

El Jutjat de Primera Instància número 41 de Barcelona, en una sentència el passat 5 de gener, va acollir totalment la demanda interposada per Societat Civil Catalana contra aquests signants, als quals se'ls prohibeix tornar a imputar SCC "conductes idèntiques o similars" a les que s'expressaven en el manifest, que va suposar "una intromissió il·legítima en el dret a l'honor de SCC".

També se'ls condemna a abonar a SCC una indemnització de 15.000 euros, al pagament de les costes ia publicar a costa seva al diari La Vanguardia l'encapçalament i la decisió d'aquesta sentència, que afirma que "no s'aprecia que hi hagi cap prova que permeti afirmar que SCC defensa els crims contra la humanitat, del nazisme i el franquisme, o que fa exaltació del nazisme i del franquisme".

En un comunicat, SCC ha celebrat que la sentència "reafirma el seu respecte escrupolós als drets fonamentals i als principis democràtics", des dels que s'oposa "radicalment" al nacionalisme; i ha lamentat "ser objecte d'assetjament per part del nacionalisme mitjançant estigmatitzacions absurdes".

Tanmateix, l'entitat ha lamentat que els llavors eurodiputats signants hagin fet ús de la seva immunitat parlamentària per "eludir la responsabilitat derivada de la vulneració del dret a l'honor".

"La sentència de 5 de gener de 2019 confirma que no hi ha base per acusar SCC de comportaments contraris als principis democràtics. L'entitat continuarà defensant la seva dignitat, que és la de tots els que comparteixen els seus valors i ideals", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#11 Chayo Uca, Bcn, 11/01/2019 - 09:12

que renuncie a ellas.
Es ser jeta, de él ha aprendido siendo Cum Laude Ada Colau i Ballano, el mercado para los parias, mejor ser dirigenta política.
Por cierto, votemósla, seguro que Barna cambia.
Cambiar no es sinónimo de progreso, puede serlo de más involución. Más rapida, de mayor calado, etc...

#10 Chayo Uca, Bcn, 11/01/2019 - 09:11

El Tete, Ernest Maragall i Mira, mira por donde, tanto hablar de valores izquierdistas, de socialismo, de controlar el mercado regulándolo, pero el cobra seguro pensión y sueldo de político (seguro que la legislación lo permite). Él y todos: desde peperos a podemitas, nunca un poco de pasta basta Gior.
Dicho lo anterior, si no quiere prevendas

#9 Tirant, Bcn, 10/01/2019 - 18:01

S'ha d'anar acabant aquesta consigna d'acusar de "franquista" o "feixista" a tot aquell que no combrega amb el separatisme.
Això de les multes és una bona idea ... S'hauria d'estendre a d'altres abusos.

#8 Jordi br, L'h, 10/01/2019 - 16:25

Tiene narices!!!! Creo que se presentará recurso y se van a echar atras porque las referencias al nazismo por parte de los malllados constitucionalistas son innumerables y como se supone que la justicia es igual para todos..... o no

#8.1 Para Jordi BR, Barcelona , 10/01/2019 - 17:23

Por qué los independentistas lo digan, no quiere decir que sea verdad. Da datos concretos , lo demás es difamar. Qué de eso vais llenos.

#8.2 Jordi BR, L'H, 11/01/2019 - 10:43

Un paseo por cualquier noticia de aquí leyendo los comentarios, es fácil que puedas llenar un folio de nombres que usen las palabras golpistas, nazis, tractorianos, adoctrinados, fascistas, pero en fin, ya estamos acostumbrados a la "dialéctica democrática española"

#7 Neferu, Barcelona, 10/01/2019 - 15:56

¡¡Bravo, ya hay jurisprudencia !!! A partir de ahora se lo pensarán antes de calumniar a quien no practique la ideología indepen.