Publicitat
Societat · 9 de Setembre de 2011. 12:01h.

Acusen el Govern de "falsejar les dades" sobre el castellà

Convivencia Cívica Catalana diu que el nivell dels alumnes catalans "és pèssim"

Acusen el Govern de "falsejar les dades" sobre el castellà

Una reunió del Govern

Convivencia Cívica Catalana denuncia que "el govern català està transmetent a la opinió pública dades falses sobre avaluacions i puntuacions de castellà que no s'ajusten a la realitat". "Segons avaluacions oficials i contrastades, a Catalunya el nivell de castellà és inferior al de la resta d'Espanya", afegeixen.
 
En aquest sentit exigeixen al govern català que "deixi de falsejar la realitat i les dades estadístiques sobre el nivell de castellà a Catalunya". "Assistim sorpresos a la manca de rigor, serietat i honestedat en les últimes declaracions del govern català sobre el nivell de castellà a Catalunya", lamenten.
 
El govern català "ha de complir les sentències sobre la immersió a què està obligat per la Justícia sense buscar excuses de cap tipus sobre el nivell de castellà". Per a ells, "les deficiències dels alumnes catalans són especialment rellevants en els àmbits d'ortografia, morfosintaxi i literatura, amb puntuacions molt inferiors a les de la resta d'alumnes espanyols".

"Des Convivencia Cívica Catalana ens reafirmem en la denúncia del pèssim nivell de llengua espanyola dels alumnes a Catalunya, conseqüència directa d'un sistema educatiu que relega a la llengua oficial de l'Estat al mateix nombre d'hores que les dedicades a l'ensenyament d'una llengua estrangera".

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#18 Faithless, Barcelona, 10/09/2011 - 17:54

I per a què volem un millor nivell de l'idioma garrulo?
Siguem seriosos. L'espanyol és inexistent a l'Europa moderna.

#17 Emeteria, Barcelona, 09/09/2011 - 20:29

El que us puc dir: el Sant Jordi passat, en una parada llibretera del Vallés, una mare catalana i el seu fill de 14 anys regiraven cercant narrativa adequada en espanyol-castellà. Van adreçar-se a la dependenta: "es que vull que llegeixi castellà perque no l'escriu bé, fa moltíssimes faltes".

#17.1 Terraxa, Terrassa, 11/09/2011 - 20:08

Doncs ens pots dir molt poc, per què tot el que vas sentir va ser un comentari.
El problema de les faltes és generalitzat, a Madrid o a Granada els profes diuen el mateix. I ve de moooolt lluny, sinó, mira com escriu la gent als forums

#16 Vicenç Ramoneda i Ullar, Sentmenat, 09/09/2011 - 20:26

El portaveu comunitari d'Educació, Dennis Abbott, afirma que defensar el català és pràctic i respectuós amb la història i identitat de la gent.

El que diguin els polítics o els tribunals espanyols, ni cas!#15 jk, vic, 09/09/2011 - 19:34

en mi opinión es que creo que incluso suspendería muchos de los maestros en castellano en catalunya algunos tienen un nivel pauperrimo

#15.1 Tori, Vic, 13/09/2011 - 23:00

Incluso los que defienden el castellano como tú mismo, en un comentario de menos de 2 líneas 3 faltas... Tal vez el problema es que los que defienden el Castellano tienen un nivel bajo por motivos intelectuales. Afortunadamente en Catalunya solo son 3 familias.

#14 contdown, Barcelona-Wembley, 09/09/2011 - 19:12

Aixó és com lo del dit del psicópata aquell del Madrid. Al final va ser que l'ull va anar al seu dit!! o sigui, típic espanyol la víctima culpable i l'agresor l'innocent.