Publicitat
Societat · 16 de Març de 2010. 10:09h.

Acusen la UPF "d'alimentar l'espanyolisme més retrògrad"

El SEPC exigeix "una disculpa" i denuncien "una clara provocació" de l'Exèrcit

Acusen la UPF "d'alimentar l'espanyolisme més retrògrad"

Invitació de l'Exèrcit

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans ha emès un comunicat en el que denuncien que la invitació de l'Exèrcit als alumnes de la UPF a jurar bandera és "una clara mostra de provocació i crispació cap a la societat catalana en un moment en que el sentiment independentista va a l’alça".

També asseguren que "nombrosos estudiants s’han mostrat indignats amb l’actitud de la universitat, ja que no entenen a quina lògica responen la difusió d’actes d’aquesta mena. La UPF ha explicat que la divulgació de la invitació respon a la cortesia recíproca que hi ha entre la universitat i l’exèrcit car existeix una bona relació de cooperació".

"La publicació d’aquest anunci a la xarxa intranet és un greu error per part de la universitat i que serveix per alimentar els sectors espanyolistes més retrògrads", consideren, a més d'assenyalar que "la bona relació que ha expressat la universitat que manté amb l’exèrcit espanyol és motiu de preocupació atès que els papers i valors que propugnen ambdues institucions són absolutament antitètics".

En aquest sentit el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans exigeix "la retirada immediata de la invitació de l’inspector de l’exèrcit a jurar bandera". També reclamen "unes disculpes del rectorat pel succés tan greu i que ha aixecat malestar entre la comunitat universitària. En la mateixa línia entenem que cal un compromís del rectorat en que aquesta mena d’actes no siguin divulgats pels canals interns de la UPF".

Per últim, exigeixen a la UPF "nnes explicacions del rectorat on es detalli quina mena de relació de cooperació hi ha entre la universitat i l’exèrcit espanyol. Finalment el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans "anima a la comunitat universitària a mostrar el seu rebuig vers les iniciatives que alimenten l’espanyolisme i el militarisme dins de la universitat".

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#26 Aleix, Bcn, 18/03/2010 - 00:22

Vet-ho aquí Jordi Casals, un altre catalanet alienat que pensa que els de fora de casa vénen a defensar-te perquè són amics teus.

#25 Jordi Casals, BARCELONA, 17/03/2010 - 19:49

Els rosellonencs ho tenian clar, volien ser espanyols. Molts catalans del Sud, justament els van traïr no donant aliments ni sostre a un soldats que anaven a defensar-los. Visca Catalunya Visca Espanya.

#24 Domènec, Lleida, 17/03/2010 - 12:55

Al selge XXI encara estem defensat unes coses físiques amb la màxima de tindre que vessar la sang per aconseguir-ho? Resulta que Espanya encara viu amb el regust de la sang dels morts (com passa amb els pobres bous) Desperta Espanya! Renova't !

#23 Jaume, BCN - Catalunya, 17/03/2010 - 08:25

Jo vaig jurar bandera el 1983. Ara tornaria a jurar bandera però només la meva: la catalana. El que vull és una Catalunya oberta però com a Estat a Europa; a qui li fa por això si no és als nostàlgics fatxes espanyolistes més recalcitrants?

#22 JRG, Barcelona, 16/03/2010 - 23:54

Si yo juré en el año 1966 y jurare el 22 de mayo de 2010, por una España unida sin separatismos