Publicitat
Societat · 14 de Febrer de 2011. 10:10h.

Acusen l'FNAC de "mobbing"

Inspecció del Treball creu que "vulneren" la Constitució per acomiadar treballadors malalts

Acusen l'FNAC de "mobbing"

Una imatge d'El Triangle

Inspecció de Treball ha aixecat un requeriment contra l'empresa FNAC-El Triangle de la Plaça de Catalunya de Barcelona, on literalment se la insta que "s'abstingui en el futur d'utilitzar, de manera sistemàtica, com a causa d'acomiadament la situació d'incapacitat temporal dels treballadors".

En els burofax d'acomiadament enviats als domicilis dels treballadors malalts, Fnac al·legava que al trobar-se el treballador de "baixa per incapacitat temporal, és evident que el manteniment del seu contracte de treball no és rendible per a l'empresa, i per això procedeix a l'extinció del mateix per les raons indicades, criteri que està suficient i àmpliament avalat per múltiples sentències de Tribunals Superiors de Justícia, Tribunal Suprem i fins i tot Tribunal Constitucional".
 
Malgrat tota la doctrina jurídica esmentada en els burofax d'acomiadament, que en el fons ve a considerar que l'acomiadament en situació d'incapacitat temporal és improcedent però no nul perquè no es pot qualificar de discriminatori, l'inspector considera que "l'empresa, en utilitzar aquesta causa d'acomiadament, està indirectament llançant un missatge a la resta dels treballadors que no són en cap cas aliens als acomiadaments dels seus companys de treball. I aquest missatge no pot ser altre que el de que les situacions d'incapacitat temporal poden donar lloc a l'acomiadament".

Segons l'inspector de treball, aquesta actuació "xoca frontalment" amb el que estableix l'article 15 de la Constitució Espanyola, el 4.2.d) de l'Estatut dels Treballadors i el 14.1 de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals.

Tots aquests articles defensen el "dret del treballador a la seva integritat física ia una adequada política de seguretat i higiene" en el treball i obliguen l'empresari a dur-la a la pràctica. En el procés també es van presentar diversos extreballadors de Fnac-El Triangle assegurant que "les condicions de treball i el tracte que rebien a diari per part dels seus superiors, són els que precisament havien influït de manera determinant en l'adopció de les seves baixes per malaltia".
 
CGT té en tràmit una altra denúncia contra l'Empresa, en tenir constància documental de que aquesta tampoc està respectant el requeriment d'Inspecció de Treball i que ha procedit, almenys, a l'acomiadament d'un altre treballador argumentant, de nou i amb el mateix text aquí reproduït, que la causa del mateix és la seva situació d'incapacitat temporal.
 
CGT considera que aquests acomiadaments són "una mostra més del clima de pressió, sobrecàrrega de tasques, alta rotació i insuficiència de personal i la mala organització del treball que han de suportar cada dia els treballadors de Fnac".

Abundant en la identificació d'aquesta política de Recursos Humans, l'abril de 2008 Inspecció de Treball també va reconèixer un cas de "mobbing a Fnac-El Triangle, requerint a l'Empresa a realitzar tota una nova avaluació dels seus riscos psicosocials".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Gabriela Acedo Emmerich, Palma de Mallorca, 01/03/2011 - 14:07

Os invito a que visitéis este blog:
?DEL ACOSO LABORAL O MOBBING Y SUS GRAVES CONSECUENCIAS SOBRE LA SALUD FÍSICA Y PSÍQUICA. ANOREXIA NERVIOSA?
http://gabrielaacedoemmerich.blogspot.com/
(Actualizado)

#2 cristina, ciutat podrida, 15/02/2011 - 21:47

Apoyo 100% a mi ex compi Pepe.Tuve la gran suerte de currar allí .. SUERTE,por ? 1.para saber que no volvería a currar allí ni borracha 2.para calar a los jefes oscuros y a todo su séquito de cancerberos 3.para no volver a comprar cosas ADECUADAS, UTILIZADAS, señores! 4. para respetarme a mi misma

#1 pepe, barcelona, 14/02/2011 - 15:40

yo he trabajado en esa FNAC y aseguro que el trato de los superiores hacia los vendedores es pésimo e incompetente, es más, muchos de ellos no están capacitados para hacerse cargo de un puesto así. La respuesta está en que allí lo que importa es que les hagas la pelota y tener bien comido el coco.