Publicitat
Societat · 27 d'Octubre de 2009. 13:31h.

Adéu a l'oasi català

Garzón deté l'alcalde de Santa Coloma, Prenafeta i Alavedra per presumpta corrupció

Adéu a l'oasi català

Detinguts Muñoz, Prenafeta i Alavedra

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha decidit 'tirar de la manta', expressió a la qual havien recorregut diferents dirigents polítics catalans en els últims temps arran del cas Millet. Garzón ha dictat una ordre de registre de l'Ajuntament de Santa Coloma i ha detingut a l'alcalde, Bartomeu Muñoz, i a sis persones més, entre elles el regidor d'Urbanisme, Manuel Dobarco i el director gerent de Serveis del consistori, Pascual Vela, l'ex diputat del Parlament i ex militant del PSC Luis García Sáez, i dos empresaris del sector immobiliari: el president de Proinosa, Josep Singla, i el del grup immobiliari Espais, Lluís Casamitjana.

Aquestes detencions formen part de l'operació contra la corrupció desenvolupada a la província de Barcelona, relacionada amb la presumpta adjudicació d'obres i serveis vinculades a la construcció. Agents de la Guàrdia Civil s'han desplaçat a la seu de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet en el marc d'aquesta operació per a registrar diversos despatxos de la seu municipal, d'on han fet sortir als funcionaris per a dur a terme l'operació.

Igualment, han estat detinguts el secretari general de la Presidència de la Generalitat amb Jordi Pujol entre 1980 i 1990, Lluís Prenafeta, i Macià Alavedra, que va ser conseller d'Economia de CiU. Fonts jurídiques han assegurat que la investigació es va iniciar a l'Audiència Nacional el 2007 i està relacionada amb una altra causa portada per la pròpia Audiència Nacional dos anys abans. Als detinguts se'ls imputen delictes de tràfic d'influències, blanqueig de capitals i suborn.

Publicitat
Publicitat

96 Comentaris

Publicitat
#96 Cs y UPyD, lo poco salvable, y PPC si abandona complejos, 28/10/2009 - 14:34

Cs o UPyD es lo único algo salvable en quien confiar. De lo poco que asegura mínimamente que no entregarán tu voto x un plato de habichuelas (estilo PSOE). PP se quedó atrás con su tibieza en la defensa del español. Ya no les voto en Cat.

#95 ejército necesario, Cataluña sin mangantes, 28/10/2009 - 13:37

¿Alguien pensaba que ERC, Reagrupament o cualquier mierda salvapatrias similar iban a estar limpios? Qué ilusos estos paletos secesionistas. Atajo de mangantes todos. Aquí hace falta el ejército, si no nadie pondrá orden y todos con el culillo prieto.

#94 despertaferro, l´h, 28/10/2009 - 13:06

"La Audiencia de Girona ha ordenado reabrir la investigación penal contra el exconseller de Governació Joan Carretero por las presuntas irregularidades, cuando era alcalde de Puigcerdà por ERC".Joer con los de Reagrupament aqui no se salva ni el Tato.

#93 Joaquin, Tortosa, 28/10/2009 - 12:01

Ara be, tot molt greu i llastimós, però voleu dir que si una cosa semblant o igual, hagués afectat a Tarragona ( ja no dic la meva ciutat, per la importància i el color que governa) se'n parlaria tant i tant. Ara com es una ciutat emblemàtica.........

#92 ere muuu tonto, Barcelona sin paletos, 28/10/2009 - 11:31

Hug (Begur) eres tonto y en tu casa no lo saben. ¿D q independencia hablas, d Vic con respecto a Sta. Coloma, d Vilafranca d Badalona o d Olot d St. Adrià d Llavaneres? ¡Qué limitaditos sois! ¡ERC/CIU/IC/PSC están llenos de mierda cuatribarrada!