Publicitat

Aixecades gairebé totes les restriccions

Adéu covid

Catalunya viu aquest cap de setmana el seu primer gran pas cap a la normalitat, després que el Govern anunciés aquesta mateixa setmana que pràcticament la totalitat de les restriccions queden aixecades.

L'aforament en esdeveniments culturals, activitats esportives a l'aire lliure i a l'hostaleria ha tornat al 100%. L'oci nocturn ha tornat amb un topall del 70%, mentre que en activitats esportives a l'interior l'aforament és del 80%.

La mascareta continuarà sent obligatòria, fet que deixa en evidència que la "pandèmia no ha acabat", tal com declarava aquesta setmana el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

La pandèmia ha afectat a més de 900.000 catalans i gairebé 24.000 persones han mort a Catalunya a conseqüència del covid, segons les dades que feia públiques la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en el ple del passat 6 d'octubre.

La gestió de la pandèmia ha estat un dels punts de controvèrsia tant a l'Estat com a Catalunya. Part dels líders independentistes defensaven, que Catalunya tenia una millor gestió que Espanya. La llavors portaveu de Govern, Meritxell Budó, va arribar a afirmar a l'abril de l'any 2020 que si tinguessin competències no hi hauria hagut "tants morts".

No va estar l'única en atacar des de la Generalitat a la gestió del govern de Pedro Sánchez. El llavors president de la Cambra, Joan Canadell, ara diputat de Junts, va afirmar que "Espanya és atur i mort". L'exconsellera d'Educació també es va unir a l'allau de crítiques. Clara Ponsatí, va fer un tuit quan Madrid era al pic de la pandèmia -i el Palau de Gel utilitzat com a dipòsit de cadàvers- amb la frase "De Madrid al cel".

Tot i aquestes declaracions, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon va admetre el darrer mes de juliol que "amb aquestes xifres de contagis, clarament no hem fet bé les coses". "No es pot pensar que tot està ben fet perquè, si no, no seríem on estem", va afirmar. L'antic conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, va ser un dels més assenyalats per la seva gestió amb les residències durant el moment més àlgid de la pandèmia.

 

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#5 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 16/10/2021 - 18:46

La pandemia coronaviral ha sido muy mala para Catalunya, casi tanto como la pandemia puigdemontal.

#4 Luigi., Barcino, 16/10/2021 - 14:41

Es una falta de respeto hacia los fallecidos que se hubiesen vacunado, pero no tuvieron opción.

#4.1 Luigi., Barcino, 16/10/2021 - 14:55

En respuesta a #1

#4.2 JOSEP PAGES EL AVI DE CARDEDEU, EL COVID-19 NO SE A TERMINADO , 16/10/2021 - 18:29

EL ATAQUE DEL CORONAVIRUS ,Asido EL PERILL MES GRAN QUE A SUFRIDO EL PLANETA Despues de la SEGUNDA GUERRA MUNDIAL .Asido UNA GUERRA SOLO QUEL ENEMIGO Jugaba con ventaja atacaba y no se dejaba ver EL MUNDO SE UNIO PARA DESCUBRIR LA VACUNA . Para terminar con el CON EL COVID-19 ,Para muchos llego tarda la VACUNA Murieron antes .

#3 JOSEP PAGES EL AVI DE CARDEDEU, PER NADAL = MOLTS CONTAGIS , 16/10/2021 - 13:36

¿ DE VERITAT ES ADÉU AL COVID-19 ? Jo crec quel CORONAVIRUS A BENIDO PARA QUEDARSE .Baixar la Guardia con fa El Govern de Catalunya i altres Governs Autonomicos i el Espanyol .Fara que tinguen unaltra PUJADA DE CONTAGIS . Si algu sabe fer EL COVID-19 Bajar contagios PER DESPRES SUBIR CONTAGIOS Efecto MONTAÑA RUSA .

#3.1 JOSEP PAGES EL AVI DE CARDEDEU, ADEU AL PROCÉS NO AL COVID-19 , 16/10/2021 - 14:19

No hay que olvidar ,, LOS QUE NO SE QUIEREN VACUNAR ,Estos siguen siendo UN PERILL DE CONTAGI REAL .Els que no es posen la Mascarilla en aceras estrechas fumar en aceras estrechas . EL PERILL DE CONTAGIS NO A DESAPARESIDO ..EL CORONAVIRUS . Hira a tots EL BOTELLONES FESTES ILEGALES ,JA COVID- 19 Para tiempo ES UN FET

#3.2 Veciana, Barcelona, 16/10/2021 - 18:55

I els que es tiren pets també són un perill real,ja que el virus aquest o el que sigui també és present a la kk.Les bejenades que s´han de llegir.

#2 pepe, Andorra, 16/10/2021 - 11:26

y hay q recordar q todo esto no prescribe, es decir, dentro de 40 años, podremos juzgar a todos los q han impulsado todo este desastre y si son culpables, meterlos entre rejas y expropiarles hasta los clavos de sus zapatos. Empezando por el foro de davos y acabando con el FMI y la open foundation.

#2.1 JOSEP PAGES EL AVI DE CARDEDEU, A BUEN ENTENDEDOR POCAS , 16/10/2021 - 19:40

2) PEPE , Tranquilo hombre TOTS SABEN QUI SON ELS CULPABLES DEL CORONAVIRUS ,Pero EL PAIS CULPABLE . Te UN GRAN PODER ECONOMIC .Tiene cojidos por los COJONES A MOLTS ALTRES PAISOS ECONOMICAMENTE . Per lo tanto CAP PAIS FARA Res contra EL PAIS CULPABLE . Los CULPABLES QUEDARAN LIBRES , Como quedan muchos delincuentes

#1 pepe, Andorra, 16/10/2021 - 11:24

en el año 2000 la defincion de pandemia era una, la cambiaron en el año 2009. Con los parametros del año 2000, esto hubiese sido una gripe mucho mas fuerte de lo habitual, pero no hubiese habido tan magnifica excusa para q los malvados hicieran de las suyas, inoculando un experimento sin consentimiento o con engaños. Codigo 47 de nuremberg.

#1.1 Luigi., Barcino, 16/10/2021 - 11:48

¿Quiere decir que si no se hubiese cambiado la definición no hubiera habido muertos?
El rápido desarrollo de las vacunas ha sido posible gracias a los avanzados estudios,sobre el virus, que ya existían.

#1.2 pasaba por aqui, Santa Coloma de Gramenet, 16/10/2021 - 11:57

déjalo Luigi... ni lo intentes... XDDD