Publicitat
Societat · 21 de Desembre de 2009. 19:23h.

Agredida una musulmana per no fer servir el vel

Un jutge imputa diversos dirigents de la comunitat islàmica de Cunit

Agredida una musulmana per no fer servir el vel

Una dona amb el vel que utilitzen part de les musulmanes

El titular del jutjat d'instrucció número u del Vendrell ha dictat una resolució d'incoació de sumari en el qual confirma que una agressió denunciada per la mediadora cultural de l'Ajuntament de Cunit, de religió musulmana, es va produir perquè l'agredida havia abandonat el costum musulmana d'usar vel.

Diari de Tarragona ha informat que segons la declaració de la denunciant sobre els propòsits dels agressors, que recull la resolució, "la intenció d'aquests és que deixi el seu lloc de treball, considerant que el fet de vestir de manera occidental -sense el vel islàmic-, que es relacioni amb espanyols no musulmans, que els seus fills es relacionin amb altres nens espanyols no musulmans, i que estigui al marge de la comunitat islàmica la fa mereixedora del retret d'aquests i de la comunitat islàmica de Cunit".

La mediadora cultural de Cunit va denunciar el passat 19 de maig de 2008 el imam del municipi, la seva dona i la seva filla, i el president de l'Associació Islàmica de Cunit per un delicte de coacció.

La denunciant explica que tant l'imam com el president de l'Associació li han arribat a dir al seu marit -musulmà- que ella no era dona per a ell, i que li oferien poder casar-se amb una altra. Els seus fills, segons recull el jutge, han arribat a patir amenaces d'altres nens de la comunitat islàmica.

Els imputats per un delicte de coacció van iniciar, fa un any, una recollida de signatures, que van introduir per registre, a l'Ajuntament de Cunit per tal que la seva alcaldessa, Judith Alberich, destituís la mediadora del seu lloc de treball.

L'argument era que la mediadora no reunia presumptament el nivell d'estudis adequats per ocupar el seu càrrec i que tractava malament als immigrants que es dirigien a ella. Però aquesta recollida de signatures la va realitzar la filla de l'imam utilitzant un paper en blanc que dones i homes, que no sabien ni tan sols llegir, segons el jutge, van signar sense fer preguntes.

Uns dies més tard, la víctima i el seu marit van ser agredits i insultats al carrer per l'imam i la seva filla. L'enfrontament va ser presenciat pel jutge de pau de Cunit, que va declarar que va sentir l'imam insultar la mediadora i que va haver d'intervenir després que aquesta i el seu marit es refugiessin a un bar.

A partir d'aquesta agressió, el jutge d'instrucció número u del Vendrell va dictar per l'imam i la seva filla, una ordre d'allunyament de sis mesos, i a la víctima li va ser assignada protecció policial. Cada vegada que aquesta es desplaçava al centre del poble o a l'estació de tren havia de fer-ho acompanyada d'un agent.

El jutge també assenyala en la seva resolució que, segons la denunciant, l'imam i el president de l'Associació "pretenen controlar la vida dels membres de la comunitat islàmica, que les dones es quedin a casa i que els nens tinguin l'educació que ells els donen a les mesquites".

La resolució es basa en les declaracions que han efectuat diversos testimonis, entre ells l'alcaldessa de Cunit i el regidor de personal, Joan Bauza. Tots dos, en les seves declaracions, van assenyalar que la víctima "complia tots els perfils, fins i tot els estudis", i van assegurar no tenir cap queixa sobre ella des del punt de vista professional. Per al regidor, no hi ha dubte que els presumptes agressors pretenen que la víctima abandoni l'Ajuntament amb la intenció, segons sembla, de posar un a algú afí a les seves tendències.

També, segons el jutge, "aquestes accions són de tal intensitat que han portat a la denunciant a haver de prendre dies de baixa laboral per l'evident pressió que estaven exercint contra ella i fins i tot a protegir-judicial i policialment davant dels incidents violents que van viure ella i el seu marit en relació amb l'imam".

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#25 josepxicot, barcelona, 22/12/2009 - 18:41

Mica a mica amb l´indiferència del poder
progre,ells van fen la seva.La Sharia allà
on sòn majoria.Sense ser res ja dominen
als ghettos,cosa de temps,manaran als
ajuntaments.No vull ni pensar-ho,que fa
ran a les hores.Què es faci servir la lei,ja.

#24 muntsa, barcelona, 22/12/2009 - 18:11

els nens dels islamics a l'escola com els d'aqui, i les nostres autoritats a fer respectar les lleis de forma contundent.

#23 Josep-Maria, Barcelona, 22/12/2009 - 15:48

Caldria fer signar als imams comprometent-se a respectar i fer respectar les lleis d'ací en els casos en què xoquin amb les musulmanes. I controlar que ho compleixin. I si no, cap al seu país. El drets humans per sobre el respecte a la diversitat

#22 el azote de los necios., Barcelona, 22/12/2009 - 15:21

Tomppa, por favor deja de escribir, que ridículizas a los historiadores y a las personas que saben un mínimo de geografía y etnología. Estos chavalines de 15 años q salen del cole con esa mierda nacionalista en el cerebro, parecen robotitos mecánicos.

#21 joan, manresa, 22/12/2009 - 10:11

Parli,parli Sr.Andreu de BCN...Es ya hora de parlar sense embuts.Las Sras del Casal ahir la tarde en volíen muntar una de grossa aquí a Moralandina ( abans Manresa ),al final es van calmar els anims..Es molt grós axó. On son els defensors-res de las d