Societat · 7 d'Agost de 2017. 21:00h.

Agressions al personal sanitari

La violència contra personal de l'ICS ha pujat un 23% des del 2015

Agressions al personal sanitari

Protesta d'aquest dilluns

Les agressions físiques a treballadors dels centres sanitaris de Catalunya han tingut un increment els últims dotze mesos. Així ho ha assegurat el doctor Josep Mercadé, director de l’Hospital del Vendrell, pertanyent a la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla, en un acte de protesta fet aquest dilluns a l’hospital vendrellenc per denunciar una agressió que va patir un zelador fa pocs dies. 

Segons Mercadé, durant l’últim any s’han registrat “més d’un centenar d’agressions físiques a personal sanitari”, una xifra que va a l’alça. L’Institut Català de la Salut (ICS) ja havia mostrat la seva preocupació quan va donar les xifres de tot l’any 2016, en què les agressions físiques havien pujat un 23% respecte al 2015. 

La situació sembla que, lluny de revertir-se, va a pitjor, emmarcada en un context similar a la resta d’Espanya. El cas que ha motivat la protesta d’avui al Vendrell -convocada pel Comitè d’Empresa i amb el suport de la direcció- va ser una agressió que va rebre un zelador del servei d’Urgències la matinada de dimecres de la setmana passada.

El pacient, que ja havia arribat a Urgències acompanyat del SEM i dels Mossos, va mostrar en tot moment “una actitud molt agressiva”, segons el doctor Mercadé, fins al punt que va acabar agredint al zelador que l’estava atenent. Va ser necessària la intervenció d’altres treballadors del centre per evitar que l’agressió anés a més. La direcció ha explicat que van denunciar l’atac als Mossos d’Esquadra.

Des de la direcció de l’Hospital del Vendrell lamenten que episodis com aquest d’agressions físiques, verbals i psíquiques a professionals sanitaris d’arreu del país, siguin a hospitals o a l’atenció primària, “no són casos puntuals”. És per aquest motiu que fan una crida a la ciutadania i als professionals “a treballar plegats per la bona convivència” i insten l’administració “a aplicar mesures que garanteixin la seguretat dels professionals sanitaris en l’exercici de la seva feina”.

Mesures que volen que vagin “en la línia de la reforma del Codi Penal de l’any 2015, amb la qual les agressions a metges són considerades atemptats contra l’autoritat pública”. Per això creuen que caldria ampliar aquesta protecció al conjunt dels professionals de l’àmbit sanitari.

4 Comentaris

Publicitat
#4 Cat Show, Bcn, 08/08/2017 - 13:04

Y que hace la generalitat? ........ a si dar la culpa a ......Madrit..

#3 joan, manresa, 08/08/2017 - 12:04

El Casal obrint la seva paradeta desde Moro-L'Andina.---Normal..,ojalá totes las agressions fosin denunciades..,pro de forma real..,denuncia formalizada i escrita ...,no només verbal i en tocs de bonisme..,després ya vindrá un altre problema,la judicial,segons la tendencia ideologica personal deelo jutje ,anirem cap un costat o cap un altre....

#2 No anem be, Bcn, 08/08/2017 - 01:00

És normal quan els hi portes la contrària. Segur que els que són agressius són estrangers, ho se perquè a mí també em passa, quan no els hi dones el que volen, t'insulten i a sobre et denuncien. És així.

#1 Alguien, BCN, 07/08/2017 - 23:30

Normal cuando hay ciertos personajes, como Garganté, que ven normal amenazar a médicos.