Publicitat
Societat · 12 d'Agost de 2015. 13:22h.

Agricultura assaja un nou mètode contra la mosca olivera

El Baix Ebre i el Montsià tenen més de 30.000 hectàrees d'oliveres

Agricultura assaja un nou mètode contra la mosca olivera

Diferents trampes utilitzades per captura massiva i atracció i mort de la mosca de l'olivera

El Departament d’Agricultura i Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat ha posat en marxa un nou mètode contra la mosca d’olivera consistent en un sistema de caça massiva amb parany, després que rebutgés l’alliberament de mosques genèticament per part de l’empresa anglesa Oxitec.

Les comarques del Baix Ebre i Montsià, amb més de 30.000 ha d’oliveres, tenen poblacions habitualment molt altes de mosca de l'olivera, les més elevades de la Península Ibèrica.

Per combatre aquesta plaga i en paral·lel als tractaments aeris tradicionals, el DARP està assajant amb tècniques alternatives com la captura massiva i l’atracció i mort, mitjançant atraients alimentaris i/o sexuals.

Proves que “presenten els avantatges d'un baix impacte ambiental i eviten la presència de residus de plaguicides a la collita”, segons ha afirmat Agricultura en un comunicat.

La mosca Bactrocera oleae és la plaga més important de les oliveres de les comarques de Tarragona. La mosca adulta pon els ous a les olives d’on surt la larva que s'alimenta del fruit, la qual cosa provoca la caiguda de les olives i greus pèrdues en la producció.

El director general d’Agricultura i Ramaderia, Alfons Vilarrasa, va visitar ahir una finca agrícola on s’està aplicant aquest nou mètode de lluita contra la mosca de l’olivera.

El director d'Agricultura i Ramaderia vistant les trampes d'una finca afectada per la plaga

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 joan, manresa, 12/08/2015 - 17:21

El Casal,17,15h,...¡¡¡ Je...je....!!! Esperem..,esperem que aquest nou invent "ecologista"i disenyat per aquesta colla de "cuetas"i de "salta-marges",no provoquin lo matej que amb els estornells per combatre la procesionaria..,pro clar,aquets "naturistas"son com " l'habemus Papa..!!!..Glups..!!

#1 Casper, Bcn, 12/08/2015 - 13:49

Y contra la mosca cajonera ¿pastillas Monja Caram?

#1.1 Roger, L'H, 12/08/2015 - 16:26

Tens alguna aficio? O estas sempre aki amb el mateix cuentu. Ho dic perk ets força monotematic