Publicitat
Societat · 19 de Juliol de 2021. 15:24h.

"Aixafem el feixisme" davant Capitania

Restaurat el cartell pel fotògraf Jordi Borràs

"Aixafem el feixisme" davant Capitania

La Fundació Reeixida ha presentat la reedició del cartell "Aixafem el feixisme" davant de la Capitania General. La reproducció i restauració digital del cartell original del fotògraf Pere Català i Pic ha estat feta pel -també fotògraf- Jordi Borràs.

L'acte ha tingut lloc al Passeig de Colom, molt a prop de la Capitania General de Barcelona, espai on fa 85 anys Pere Català i Pic, juntament amb el seu fill, Francesc Català, van immortalitzar la fotografia original.

La reedició del cartell forma part del projecte 'Memòria Nacional' que impulsa la Fundació Reeixida, amb l'objectiu de "treure a la llum desenes de personalitats extraordinàries que han situat Catalunya i la lluita per la llibertat en el centre de les seves vides".

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha assistit a l'acte. "La lluita compartida per ser un sol poble, antídot contra el totalitarisme; als Països Catalans i arreu", ha manifestat Cuixart a través de Twitter.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#18 C, Vilassar de Mar, 20/07/2021 - 12:12

Quina gent més digna. No defalleixen. Són atletes de la moral. Acabaran amb agulletes a l'ètica.

#17 Arnat, Barcelona, 20/07/2021 - 10:22

El tal Pere Català expresava la seu color a través de la publicitat retribuida, perque els fotografs lliures i objectius tenien limitada la seva publicació. El veritable feixisme que es va viure en aquest territori va ser les txeques d'erc, els robatoris, les confiscacions i els assesisants d'inocents. Aquest es el cartell que mai va publicar

#16 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 20/07/2021 - 08:00

Sólo tenían que cambiar la evástica por el lazito amarillo y hacerlo en la Plza. St. Jaume, frente al Palau de la Generalitat.

#15 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 19/07/2021 - 22:23

La hipocresía autoproclamada"Antifa"de clase pijoprogre.Menudo lío que tienen en la cabeza

Curiosamente,nadie nace con sentimientos de odio,eso se aprende durante la vida.En cuanto a esta gente,les han enseñado a odiar,simplificando conceptos fuera de su época

"Es más fácil engañar a la gente, que convencerlos que han sido engañados"

#14 recordad 6 y 7 de septiembre , Secesionismo es fascismo , 19/07/2021 - 22:08

¿Y cuánto dices que han cobrado de subvención los de la fundación ésta para tener una excusa para montar un aquelarre imperialista catalanista?