Publicitat
Societat · 25 d'Abril de 2019. 12:37h.

"Això és un insult per als membres del Tribunal"

Marchena adverteix Salellas que "la Sala no pot escoltar lliçons de Dret Constitucional"

El president del Tribunal, Manuel Marchena, ha dit a l'advocat Benet Salellas que "és un insult al Tribunal" pretendre donar lliçons constitucionalistes "a la Sala" amb les preguntes que li estava fent a l'exmembre del CATN i catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona, Enoch Albertí.

Tot ha començat quan Salellas li ha demanat explicacions sobre el Llibre Blanc i Benoch ha començat una dissertació sobre les possibilitats d'encabir el dret a decidir i el dret a l'autodeterminació dins el marc de la Constitució. Marchena l'ha tallat i ha advertit el lletrat que "està convertint el professor en un pèrit jurídic".

"Vostè sap, perquè és un acreditat penalista, que el nostre sistema no permet el peritatge jurídic", ha afegit el magistrat i, en aquest sentit, ha destacat que "no podem permetre que el judici es converteixi en una lliçó d'un constitucionalista als magistrats del Suprem sobre la dimensió interna i externa del dret a l'autodeterminació".

Manuel Marchena ha recordat que el Llibre Blanc "està a la causa i serà examinat" per tot el Tribunal, però ha insistit que "no puc permetre que el judici es converteixi en una dissertació d'un constitucionalista". "Això és un insult per als membres del Tribunal", ha reblat.

El president del Tribunal ha demanat a Benet Salellas que reconduís l'interrogatori perquè "la sala no pot escoltar lliçons de dret constitucional". L'advocat ha dit que "estic d'acord que el testimoni no pot fer una pericial jurídica, però no estic d'acord en que hàgim intentat insultar el Tribunal".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 Jaume, Barcelona, 26/04/2019 - 09:23

Després de la tolerància que de forma excel.lent i elegant ha tingut en Marchena amb tota aquesta colla d'aprenents que exerceixen les defenses, esperem que les sentencies siguin dures i severes per poder donar un escarment als sediciosos i de passada una desqualificació absoluta als personatges que s'erigeixen com els defensors dels acusats

#9 Mejillon de Cornisa, Barselona, 25/04/2019 - 21:38

No es lo mismo manipular en cuestiones juridicas,legales,ilegales,politicas, procesales,etc....no es lo mismo manipular a un tractoriano , o a los antisistema, o la Colau, que al Presidente del Tribunal Supremo.
Pero la soberbia, el cinismo y 40 años saltandose la democracia ,sus leyes y su ética, les lleva a esto.

#8 Sergi , Barcelona, 25/04/2019 - 19:01

Benet Salellas alias "Don Pisos" el millonetis "antisistema", esta gente son de risa o de pena, segun se mire.

#7 Graupera, Vielha, 25/04/2019 - 16:25

Un altre que segueixen pensant que el món és com li expliquen al FAQs de TV3....

#6 l'avi Florenci, Barcelona, 25/04/2019 - 15:16

Cal tenir collons per presentar-se davant d'un jutge amb 30 anys d'experiència (i amb mèrits per arribar a la Cort Suprema d'un Estat democràtic) a explicar-li els fonaments del dret. Deia el meu avi que no hi ha res més atrevit que la ignorància.

#6.1 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 25/04/2019 - 18:09

ten en cuenta que alguien de la raza superior está muy por encima de alguien de la raza inferior, y éste debe doblegarse a su grandísima euridición con la humildad propia de una bestia con forma humana