Publicitat
Societat · 20 d'Octubre de 2020. 15:06h.

Ajuts als restaurants a costa dels propietaris

El Govern apova una rebaixa del 50% dels lloguers

El Govern ha aprovat un decret d'obligat compliment perquè els arrendataris i propietaris de locals comercials puguin negociar el lloguer, arran de la crisi de la pandèmia per covid. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat els detalls del decret i ha assenyalat que si les parts no arriben a un acord, es podrà reduir fins al 50% el preu del lloguer mentre duri la situació adversa.

Preguntat sobre si amb aquesta mesura oblida els petits propietaris de locals, que veuran afectada la seva economia; la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha exposat que "hi ha un pla de reactivació econòmica i social que pot contemplar ajuts a aquests petits propietaris".

El decret aprovat aquest dimarts al Consell Executiu preveu que els llogaters puguin demanar canvis "raonables" a les condicions del contracte d'arrendament. Es prioritza que llogaters i propietaris arribin a acords particulars, però, si al cap d'un mes no s'hi ha arribat, es força la reducció al 50% en cas de tancament forçós per la pandèmia.

Si el tancament és parcial -segons les mesures decretades per les autoritats-, la reducció del preu del lloguer serà proporcional a la meitat de la pèrdua de l'aprofitament de l'immoble, segons les reducions d'horaris o altres limitacions. En el cas dels restaurants, bars o botigues amb productes per endur-se o enviaments a domicili, es considera que el negoci està tancat i, per tant, el lloguer també es reduirà a la meitat.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#18 Alien, BcN, 21/10/2020 - 21:16

Com és que després de la farsa vergonyosa del procés encara no s'ha aprovat una llei q castigui amb multes pecuniàries l'actitud temerària de parlamentaris que promouen normativa manifestament il.legal? La immunitat parlamentària no hauria de servir per justificar accions tan abusives, contràries a la bona fe i declaradament irresponsables!

#17 Alien, BcN, 21/10/2020 - 21:09

Ajuda social? Qui t'ha demanat "ajuda social"? Limita't a respectar la Constitució, la propietat privada i la llibertat contractual. Una bona multa us hauría de caure a tots els diputats per cada normativa temeràriament inconstitucional que tramiteu amb tota la mala llet i se us acabaria aviat la tonteria!

#16 Alien, BcN, 21/10/2020 - 21:05

He tingut la desgràcia de que m'enganxés la inconstitucional normativa de la Generalitat i no pugui ara pujar un lloguer q tenia ja per molt sota preu de mercat. No he fet més a la vida que estudiar, treballar i pagar impostos. I ara aquesta senyora impresentable vol perdonar-me l'existència, després de décades de tocar els collons amb el proc

#15 Alien, BcN, 21/10/2020 - 20:59

Com s'atreveix a "perdonar" així la vida als "petits propietaris"? La Constitució contempla el dret a la propietat. Amb quina patxorra s'atreveixen aquests xupòpters inútils a intentar determinar el preu dels lloguers? Per què no comencen per baixar-se el sou -que no es guanyen- un 50%? Colla d'impresentables!

#14 Alien, BcN, 21/10/2020 - 08:27

Respecte al parlament de Catalunya, jo el suprimiria directament. NO veig el punt d'haver de mantenir amb els meus impostos a la Sra. Budó ni a cap altre dels seus integrants.