Societat · 28 d'Agost de 2010. 16:26h.

Al-Qaida volia metrallar la caravana solidària

Xafi: "Va tenir una sort immensa, perquè AQMI volia matar gairebé tots els membres"

Al-Qaida volia metrallar la caravana solidària

Vilalta i Pascual, amb el mediador Mustafà Xafi

El mediador en l'alliberament dels voluntaris catalans Alicia Gámez, Albert Vilalta i Roque Pascual, segrestats el 29 de novembre a Mauritània quan viatjaven en una caravana de Barcelona Acció Solidària (BAS), el maurità Mustafà Xafi, ha relatat que "la caravana va tenir una sort immensa, perquè Al-Qaida al Magrib Islàmic (AQMI) volia matar gairebé tots els membres de l'expedició. Pretenia interceptar l'últim vehicle del comboi, capturar un nombre indeterminat d'ostatges i avançar la caravana disparant els ocupants dels altres vehicles".

Segons informa El Periódico, a parir de declaracions de Xafi, dos fets inesperats van impedir aquests plans tan sinistres. El primer va ser l'aparició, en sentit contrari, d'un camió amb matrícula marroquina. I el segon, i més determinant, va ser la reacció de Vilalta.

"L'Albert no va voler baixar del vehicle, com li ordenaven, sinó que va agafar la ràdio i va intentar alertar la caravana. Per això li van disparar i el van ferir al turmell, al genoll i a la cama. Però la seva trucada d'alerta va ser decisiva per impedir una massacre, perquè va fer que els terroristes tinguessin por d'una resposta per part d'alguns dels membres de l'expedició i optessin per fugir ràpidament amb els ostatges", ha explicat el mediador.

Segons la informació de què disposa Xafi, el comando d'AQMI que va portar a terme l'operació estava format per quatre o cinc homes, dos dels quals eren mauritans, i un altre, malià.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 JM, bcn, 30/08/2010 - 19:28

Ramon, la has clavat, nano.

#11 tiene razón, terrassa, 30/08/2010 - 13:05

Lo que dice pocasoltes no es de mala persona, tiene toda la razón del mundo.
¿Porque tenemos que pagar todos las aspiraciones aventureras de esta gente?

#10 david, Barcelona, 30/08/2010 - 09:25

pocasoltes, s'ha de ser molt mala persona per dir una cosa així.

#9 Pocasoltes, bcn, 29/08/2010 - 15:47

Hi ha una cosa que no entenc. Si jo vaig a la montanya i em pèrdo, i els bombers m'han de buscar, desprès m'envien una factura a casa. Pregunto: I a aquests no els pasarem la factura?

#8 Ramon, Barcelona, 29/08/2010 - 12:45

Algú s'ha fxat en l'ús de l'expressió "joves", per fer caure bé la salvatjada quan es tracta d'una salvatjada progressista i social? "Joves" també els serveix per restar culpes a l'administració sociata: els joves, què vols, fan bretolades!