Publicitat
Societat · 3 de Juliol de 2020. 17:10h.

Alarma roja a Lleida

El matemàtic Àlex Arenas, membre del comitè científic de la Generalitat, adverteix que "la situació ja està descontrolada"

Alarma roja a Lleida

El físic i matemàtic Àlex Arenas, que és membre del Comitè científic de la Generalitat, ha advertit que "la situació a Lleida ja està descontrolada" i ha afirmat que cal un "confinament perimetral immediat".

"La fotografia de Lleida és molt complicada" ha apuntat l'expert aquest divendres en una entrevista a Rac1 i ha recalcat que "el problema del Covid no és una broma". "Aquest rebrot és massa important per a no fer una acció contundent" i ha advertit que "la mobilitat està oberta i es poden infectar altres regions de Catalunya". "Espero una rectificació de la conselleria de Salut" ha dit. 

"La situació a Lleida ja està descontrolada, la transmissió comunitària amb mobilitat lliure és l'espurna per a un gran rebrot. Urgeix confinament perimetral immediat de l'àrea sanitària, si no, haurem de confinar moltes més àrees en breu" ha apuntat el professor en un missatge a twitter.

89009-piulada.jpg

Arenas, que és el creador d'un dels models que indica l'evolució del coronavirus, adverteix que el brot de Lleida és "massa gran" i "un dels més perillosos" que hi ha a hores d'ara al país. "El fet que no puguem seguir la traçabilitat dels contactes fa necessària una intervenció directa i urgent" ha advertit. "No podem permetre que s'estengui, ara podem fer un confinament quirúrgic i no cal fer-lo més gran més endavant".

Dimarts passat la consellera del Govern, Meritxell Budó, va dir en roda de premsa que "els rebrots de Lleida s'estan controlant".

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#22 Javichi ex-UPD , Cornellá de Llobregat, 04/07/2020 - 12:13

las cosas, que enfermen clientes antes usuarios de la educación/formación, también sus prescriptores y se logre la inmunidad de rebaño. Porque rebaño lo fueron, lo son y lo serán. O lo fueron, lo somos y ya se verá si lo seremos.

#21 Javichi ex-UPD , Cornellá de Llobregat, 04/07/2020 - 11:53

trazabilidad? Salvo que el Departament que en principio dirige el Sr. Josep Bargalló (en fin no dado que sus directores generales se erigen en mandar, obedecer y oprimir además de despreciar a los sindicatos). Esto lo digo, como aviso a navegantas y navegantes, que en la Nova República será una dictadura acorde a como se hacen o se dejan sin hacer

#20 Javichi ex-UPD , Cornellá de Llobregat, 04/07/2020 - 11:47

Bien ahora os proyectáis diciendo que que bien viven los docentes, seáis o no cautivos de lo público, penséis que es mejor cantando pagar (Pagant tot el Santoral Canta), pero en los colegios, escuelas, institutos escuela, institutos, escuelas oficiales de idiomas, etc.., que irán sin mascarillas ni más baratillas, ¿Cómo se logrará averiguar la

#19 Ojotuerto, Calafell.tab, 04/07/2020 - 02:44

Es que no me acostumbro a llamar a Lérida, Yeida. No es real. Es una tontería Pujolista. No existió nunca. Yirona igual. No es real. Hasta que no vuelva la cordura y sea Lérida (de toda la vida). Me suena raro. La situación ya nos la cuenta desde Madrid el Sr. Simón. Y no pinta nada bien. La Franya ahora es la Franja de toda la vida, a Barbastro.

#18 Tabarnés puro, Barcino, 03/07/2020 - 23:34

¿Alguien me puede decir para qué sirve la Degeneralidad a parte de para tocar los cohones?

#18.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 04/07/2020 - 11:52

Para colocar a amiguetes que no saben hacer nada cobrando un sueldo que jamás soñaron.