Publicitat
Societat · 4 de Juny de 2012. 19:38h.

Albiol vol fer fora els gitanos romanesos que delinqueixen

Anima a "amargar-los legalment" hores després que es faci públic l'arxiu de la querella en contra seva per xenofòbia

Albiol vol fer fora els gitanos romanesos que delinqueixen

García-Albiol, amb Sánchez-Camacho i Fernández Díaz davant la Ciutat de la Justícia

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha esperonat els veïns de diversos barris a "amargar legalment" els gitanos romanesos que delinqueixen perquè marxin de la ciutat hores després que es fes públic que s'ha arxivat la querella per xenofòbia que havia interposat SOS Racisme per unes declaracions contra aquest col·lectiu.

Albiol, en roda de premsa per valorar la decisió del jutjat, ha afirmat que l'arxiu de la querella "dóna llum i esperança als veïns dels barris de Llefià, la Salut, Sant Crist, el Remei, Sant Roc i Artigues, que pateixen problemes d'incivisme i inseguretat per una part del col·lectiu gitano romanès". "Farem tot el possible per amargar legalment els que creen incivisme i inseguretat i acabin marxant de la ciutat", ha afegit.

La jutgessa titular del jutjat d'instrucció número 2 de Badalona ha arxivat la causa oberta contra l'alcalde, per repartir pamflets en què es relacionava els gitanos romanesos amb la delinqüència. La querella ha estat arxivada per segona vegada pel jutjat en considerar que el dirigent del PPC queda emparat per la llibertat d'expressió.

La jutgessa ha descartat que les opinions d'Albiol sobre els gitanos romanesos, expressades en els pamflets i en diversos mitjans de comunicació, constitueixin un delicte d'incitació a odi i la discriminació. La titular del jutjat d'instrucció número 2 de Badalona ja va considerar al març del 2011 que no s'havia d'admetre a tràmit la querella que SOS Racisme i la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya van presentar contra l'actual alcalde, que també estava sent investigat per la Fiscalia de Delictes d'Odi i Discriminació de Catalunya.

L'Audiència de Barcelona, malgrat tot, va ordenar reobrir la causa contra Garcia Albiol al maig de 2012, just després de les eleccions municipals que li van permetre conquerir l'alcaldia de Badalona.

En la seva interlocutòria, la magistrada es remet a la jurisprudència sobre els delictes d'odi per concloure que només poden ser perseguibles penalment aquelles expressions que impliquin "un perill cert de generar un clima d'hostilitat que pugui concretar-se en actes específics de violència, odi o discriminació".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#8 angel, cardediol is not ECSpain., 06/06/2012 - 00:21

Molt ben fet, si senyor. A netejar una mica a Catalunya.

#5 Almogàver , La Sagrera , 05/06/2012 - 11:32

i perquè només els rumans, fot fora a tot deu i no podran dir-te racista. Sigui moro, negre, machupixitu o d'aquí, si la fot, patada als ous i prou.

#4 LOLA, BARCELONA, 05/06/2012 - 00:14

Aquesta gent de SOS racisme cada cop hi toca menys... avui en dia els "mes progres" son els de pxc...

#3 Alberto, Badalona, 04/06/2012 - 22:13

Creo que SOS racismo debe tomar cartas en el asunto y conseguirles pisos de alquiler en el centro de Barcelona a estos pobres gitanos rumanos, no se merecen vivir en una ciudad donde la gente no los quiere, ya veríes como dentro de unos años Badalona pide por favor un cupo de gitanos rumanos

#1 Faithless, Barcelona, 04/06/2012 - 20:25

Voleu viure tranquil i segur; voler poder sortir al carrer sense por i no trobar-te el barri brut com una guilla no es racisme. En tot cas jo vull el mateix.
Menys demagògia pijoprogre.