Publicitat
Societat · 30 de Gener de 2013. 12:42h.

Alerta amb les mesquites

Un llibre adverteix que Catalunya ha esdevingut "l'epicentre del gihadisme al sud d'Europa"

Alerta amb les mesquites

Mesquita de Terrassa, on els Mossos van imputar l'imam

El periodista i escriptor Jofre Montoto adverteix que "la captació i adoctrinament" de futurs terroristes islàmics es fa per "per diversos mitjans, si bé el principal segueix sent la mesquita". "Allà on abans es parlava molt de religió -afegeix- ara s'atia l'odi cap a Occident. Desgraciadament, és constatable a escala global aquest ús de la mesquita com a centre d'expansió ideològica i de reclutament."

Montoto, periodista i escriptor, acaba de publicar "Gihadisme. L'amenaça de l'islamisme radical a Catalunya" (Angle Editorial). L'autor és llicenciat en Geografia (especialitat d'Antropologia) per la UB i en periodisme per la Pompeu a més de ser màster en estudis policials per la UB i en seguretat per la UAB.

En la seva opinió, "la mesquita ha esdevingut tant un centre d'adoctrinament logístic, així com un espai de reunió i d'intercanvi de propaganda gihadista. Normalment, la disposició de la mesquita pels més radicals respon a una predisposició dels imams de torn, però també cal assenyalar que aquests, de vegades, són enganyats, i que allò que haurien de ser reunions estrictament religioses esdevenen trobades radials per fer proselitisme".

L'autor recorda que "fins i tot, de vegades, les mesquites es converteixen en locals segurs on es formen cèl·lules terroristes, com va passar amb els autors dels atemptats de l'11-M a Madrid". "Els imams tenen una gran importància, doncs, en la formació ideològica dels gihadistes".

Jofre Montoto analitza els diferents corrents islàmics radicals com el salafisme, el gihadisme, el wahabbisme i arriba a la conclusió que "Catalunya és l'epicentre del gihadisme al sud d'Europa i un dels punts més importants a escala mundial, sobretot a l'àrea metropolitana de Barcelona".

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#27 Pep, Reus, 31/01/2013 - 19:43

Engrescats amb el sobiranisme, preocupats amb la crisi..hem descuidat totalment aquest tema del islamisme radical i ho pagarem molt car. Els partits no en volen ni parlar i solament es el poble , el que pateix al carrer aquesta invassió que no vol sapiguer res de les nostres tradicions
al temps !

#26 joan, barcelona, 31/01/2013 - 12:01

en saura menjacapellans crec que te alguna cosa a veure amb la tolerancia dels islamistes radicals. i a bcn els hi financem el final del ramadam.

#25 Sants , Vic , 31/01/2013 - 09:00

Fora moros i negres de la nostra terra.

#24 Eloi, Barcelona, 31/01/2013 - 08:51

Visca Qatarlunya protectorado de ultramar del reino de Qatar.

#23 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 30/01/2013 - 19:21

¡Vaya, a lo mejor esto explica que se hable de catalibanes! Ojo, que el esperit nacional, que según Prat de la Riba comenzó a formarse con los iberos, puede desviarse hacia un paraíso diferente si muchos ciudadanos visitan las mezquitas. Ojo, que la Nació identitària y el Estat Propi peligran.