Publicitat
Societat · 13 de Gener de 2012. 09:05h.

Alerta vermella a les presons

El director general de serveis penitenciaris adverteix que “la seguretat no està garantida”

Alerta vermella a les presons

Imatge de Quatre Camins

El director general de serveis penitenciaris, Ramon Parés, ha advertit en declaracions a RAC1 que “la seguretat a les presons no està garantida. En qualsevol moment poden començar a picar, a provocar incendis i la prioritat és la vida de les persones, tant dels presoners com la dels funcionaris. Cap altre col·lectiu de funcionaris juga tant amb foc com ho fan ells", ha indicat.
 
"De manera irresponsable estan impedint els canvis de guàrdia amb els riscos que això comporta de seguretat, de trasllat de presos als hospitals, etc. Els centres afectats són Quatre Camins, Brians 1 i 2, Joves i Tarragona", ha afegit.
 
"No entenem aquesta actuació perquè vam arribar a un principi d'acord a les onze de la nit. Evidenment no els vam poder donar tot el que demanaven, però sí un 90%. Ells actuen amb la política del tot o res i, evidenment, tot el que podíem oferir el 2006 no es pot oferir el 2011", ha explicat.
 
"És una acció incomprensible ara que estem negociant. Fins i tot hi ha hagut intents d'agressió a persones del meu equip per part de descontrolats. Però malgrat això manteníem les converses", ha confirmat.
 
"Malgrat tot, i per a que es vegi la nostra voluntat, estem intentant parlar amb els sindicats per veure si hi estan darrera o se'ls ha escapat de les mans. Si hi són darrera i a les deu del matí les accions continuen, donarem per trencades les negociacions. La fiscalia ens està demanant informació i em sabria greu que un jutge condemnés penalment aquestes accions, però estan jugant amb foc", ha sentenciat.

Per la seva banda, el responsable de presons d’UGT, Xavi Martínez, afirma que “no s’estan tancant accessos” i que “la seguretat està garantida”. "No s'estan tancant accessos, són concentracions a les portes del centre".
 
"La seguretat està absolutament garantida. No hi ha cap problema. Els presos tenen els moviments restringits, però estan molt ben atesos. He parlat amb representants del govern i estic esperant que em confirmin si hi ha la reunió i què ens proposen".
 
"El president de la Generalitat s'està equivocant. Hauria de reconduir la situació", ha indicat. "És rotundament fals que cobrem 36.000 euros l'any i tinguem 2 mesos de vacances. El sou mitjà d'un treballador de la Model, que custodia 500 interns del mòdul 3 (els inadaptats) cobra 1.650 euros mensuals bruts per catorze pagues. I amb el que ens proposen. És probable que ens retallin un 25% del sou", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Ignasi , Mollet, 14/01/2012 - 18:56

Aquests funcionaris de presons, treballen 3 dies i en lliure 5 cada setmana, a més a més tenen 9 dies d'asssumptes propis, 16 dies de compensació de festius i sense comptar el mes de vacances.

#6 laia, bcn, 14/01/2012 - 10:46

I mentre el director Parés treu la cara, ón és la Honorable Consellera, inaugurant alguna cosa? Deixa que els altres es cremin i lluitin aquesta crisi sols perque´ella quedi immaculada. Perqué no articula la seguretat amb la delegació del govern? Aquesta Consellera no serveis per res.

#5 ramon, barcelona-c, 14/01/2012 - 00:39

El que està passant a Catalunya amb els funcionaris a Espanya no passaría perque aquests funcionaris D.M. son d'una banda gent que no respecte l'autogovern català i de l'altre banda una dosi important entre funcionaris hereus d'aquells radicals anarquistes que cremavan esglesies etc Un IVI alt.

#4 josep maria , salou, 13/01/2012 - 19:56

pero latelevisio de pagament si, quina vergonya, partits de futbol que qualsevola nanem al bar i pagan gol tv o canal plus, els angelets ho tenen de gorrra que no s'esvololtin, els espitant tancat llits etc, prou drets per quei compleixi no per que se'n aprofiti,

#3 Ignàs Nas, Badalona, 13/01/2012 - 19:13

Alguns dels d'aquest que fan vaga haurien d'estar amb els que vigilen, no són gaire millors ciutadans. Els sindicats son pitjor que la Mafia Calabresa.