Publicitat
Societat · 24 de Gener de 2014. 13:51h.

Alguaire no tindrà ni bombers

Els sindicats auguren “la privatització del servei”

Alguaire no tindrà ni bombers

Imatge de l'aeroport

La Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments ha comunicat, en una reunió a Barcelona, als sindicats representatius del Cos de Bombers, la  intenció de deixar de donar servei de bombers de la Generalitat a l’aeroport de Lleida-Alguaire.
 
Des que l’aeroport va començar a funcionar s’estan ocupant 13 places de bomber en comissió de servei; ara aquest servei quedarà en mans del Departament de Territori i Sostenibilitat i possiblement “ho solucionaran traient a concurs una concessió del servei de bombers”, segons han denunciat els sindicats.
 
L’Agrupació de Bombers de CCOO ha expressat el seu “profund desacord amb aquesta situació; creiem que la privatització d'aquest servei suposarà un ampli benefici per a l'empresa que assoleixi el servei, ja que tant les instal·lacions com tot el material necessari per desenvolupar l'activitat ja està en funcionament i l'únic que haurà de posar l'empresa serà el personal necessari”.

“Molt ens temen que aquest servei costarà més diners que el servei actual que ja està consolidat. Els bombers que hi ha destinats a l’aeroport tenen la formació reglada per desenvolupar aquesta feina”, han afegit.
 
“Entenem que el fet de no continuar donant servei els bombers de la Generalitat és un malbaratament de recursos, i veiem com aquest Govern, que tant s'omple la boca que s'han de construir estructures d'Estat sòlides, en el nostre cas solament constatem el desballestament, de mica en mica,  d'un servei públic essencial per a la ciutadania”, diuen.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 enric martin, barcelona, 25/01/2014 - 22:23

I quand pasi algo aniras tu?

#3 oriol montero, barcelona, 25/01/2014 - 22:14

rogeli mandril. Tens idea dls bombers k calen per fer front a una emergencia aeria? per altra banda son 13bombers dividits en 4 torns, per tan hi haura 3 bombers de guardia i un responsable.k complint estrictament les 1688hores/any (60mes k tots els altres funcionaris) keden en res

#2 Rogeli Marti, Almenar, 24/01/2014 - 19:17

Però que collons feien tot el dia 13 bombers dintre d'un aeroport FANTASMA?...
Ah ! ja sé !
Rascars-se els collons i cobrar a fin de mes.

#2.2 oriol, barcelona, 25/01/2014 - 22:06

mandril 13bombers repartits en 4 torns. mes un responsable.
tens idea de la quantitat de bombera calen per fer front a un accident aeri?
per.altra banda els bombers d'empresa costaran molt mes k els de la generalitat.

#1 pep, manresa, 24/01/2014 - 17:12

si no hi té ni avions, perquè collons volen els bombers?.

#1.1 oriol, barcelona, 25/01/2014 - 22:08

si no hi ha avions pq volem un aeroport.
Els.bombers son.obligatoris a tots els aeroports dl mon.