Publicitat
Societat · 4 d'Abril de 2020. 19:23h.

Al·lèrgia al castellà

Consellers eviten contestar en aquesta llengua malgrat demanar-ho

El conseller d'Interior, Miquel Buch; la consellera de Salut, Alba Vergés; i el conseller de Treball, Afers Social i Famílies, Chakir el Homrani, no han contestat en castellà les preguntes que li ha formulat e-notícies.

El director del diari ha plentejat les preguntes via Telegram en llengua castellana i ha demanat "si us plau" que la resposta fos "en castellà", però tots els consellers han contestat en català.

Les tres preguntes eren:

"Xavier Rius, e-notícies, per a la consellera Vergés, en castellà si us plau: Vostès no poden dir que no hi ha morts a Igualada, i que els alcaldes diguin que n'hi ha onze. Vostès no poden culpar una infermera i que la infermera, l'hospital i l'alcalde ho desmenteixi el mateix dia. Consellera, volem saber. Volem saber la veritat. La gent té dret a això".

"Per al conseller Buch: Com poden aixecar ara el confinament de la Conca d'Òdena després d'haver dit repetidament que ja no podien fer-ho perquè ara era una decisió de Madrid amb el Reial decret d'alarma?"

"Per al conseller El Homrani: Conseller, avui li he sentit en una entrevista a Catalunya Ràdio i ni tan sols ha esmentat que fins ara hi ha hagut 571 morts en residències. No haurien de demanar perdó a les famílies com a mínim?"

Publicitat
Publicitat

79 Comentaris

Publicitat
#59 Santi F., ALC, 06/04/2020 - 12:55

Total para lo que dicen... da igual porque no dicen nada.

#58 Breogantuy, Tabarnia, 06/04/2020 - 12:10

No es que no quieran hablar castellano, es que no saben

#57 Joanet, Bcn, 05/04/2020 - 23:22

Ordenes de Felipe V a los Corregidores (de sustituir el catalán por el castellano):
"Que se consiga el efecto sin que se note el cuidado"
De aquello hemos pasado a la cínica situación actual de que se mantenga el efecto aunque se note el cuidado.

#56 Alx, BCN, 05/04/2020 - 15:41

El virus nacionalista los tiene infectados hasta la medula.

#55 Isma, Madrid, 05/04/2020 - 14:59

Gracias por las preguntas Rius. Por lo menos tu tienes suerte con la Generalitat xD, porque ya estás viendo lo que pasa en la moncloa con las preguntas de periodistas que incomodan