Publicitat
Societat · 23 d'Agost de 2010. 14:08h.

Alliberats els cooperants segrestats per Al-Qaida

El govern espanyol ha confirmat l'alliberament de Roque Pascual i Albert Vilalta, que han estat 268 dies retinguts

Alliberats els cooperants segrestats per Al-Qaida

Roque Pascual i Albert Vilalta, en una imatge d'arxiu

El govern espanyol ha confirmat l'alliberament d'Albert Vilalta i Roque Pascual, els dos cooperants de Barcelona Acció Solidària segrestats a Mauritània des de fa 268 dies. El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, té previst compareixer cap a un quart de tres de la tarda per informar-ne dels detalls de l'operació d'alliberament.

Una agència de notícies mauritana informava aquest matí que els dos cooperants catalans ja estaven en zona segura i es dirigien cap a Burkina Faso. Un cop travessada la frontera, es preveu que un helicòpter els traslladi a la capital, Ouagadougou, on la cooperant Alicia Gámez, segrestada amb Vilalta i Pascual, va ser alliberada al mes de març.

A la capital de Burkina Faso un avió de l'exèrcit espanyol els esperarà per portar-los cap a casa. S'espera que al llarg de la jornada d'aquest dilluns volin camí de Barcelona. L'avió de l'exèrcit s'enlairarà aquest migdia de la base madrilenya de Torrejón de Ardoz cap a Burkina Faso amb membres del govern espanyol i de la família dels cooperants.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#22 rafael, martorell, 23/08/2010 - 15:51

cuando dinero que se le ha robado de los impuestos de todos los españoles se ha empleado en la colaboracion de gobierno con banda armada señor Zapatero?

#21 Payo dame algo, bcn, 23/08/2010 - 14:37

me juego una cena que la primera parada será en Madrid y no en BCN, a donde llegarán con el AVE. Todo es español: el rescate, el avión, el ejército, los aeropuertos, los trenes... todo es español, hasta los secuestrados lo son ¿CAT, qué es eso?

#20 Payo dame algo, bcn, 23/08/2010 - 14:35

tomen nota los inquisidores y sionistas catalanes que les han liberado POR SER RAMADAN

#19 Payo dame algo, bcn, 23/08/2010 - 14:33

ah no, que ni lo había leído bien: EL GOBIERNO ESPAÑOL CONFIRMA LA LIBERACIÓN los catalanes no han confirmado NADA. y hablará ZP, no Carod n Montilla ni Laporta... España rescata catalanes, y nunca CAT. rescata catalanes

#18 Payo dame algo, BCN, 23/08/2010 - 14:31

un nuevo gran éxito diplomático de CAROD ROVIRA, EMBAJADOR PLENIPOTENCIARIO DE CAT. INDEPENDENT