Publicitat
Societat · 30 de Desembre de 2021. 09:24h.

Alumnes de vuit escoles catalanes reben religió islàmica

El pla pilot de la Generalitat destina 170.000 euros per a la contractació del professorat

Alumnes de vuit escoles catalanes reben religió islàmica

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha explicat en una resposta per escrit a pregunta parlamentària de Vox que vuit escoles catalanes imparteixen religió islàmica durant el curs d'enguany 2021-2022 i que la Generalitat destina quasi 170.000 euros per a la contractació del professorat.

Cambray, a més, ha detallat el nombre d'alumnes que participa en la pròrroga del pla pilot per impartir classes de religió islàmica i els centres que les imparteixen: 32 a l'Escola 'El Turó' de Mataró, 20 a l'Escola Josep Ferrà i Esteva d'Olesa de Montserrat, 38 a l'Escola Mossèn Jacint Verdaguer de Calafell, 44 a l'Escola Santa Creu de Calafell, 84 a l'Institut Vallvera a Salt, 45 a l'Institut Rafael Campalans d'Anglès, 66 a Institut Creu de Saba d'Olesa de Montserrat i 8 a l'Institut Frederic Mompou de Sant Vicenç dels Horts.

En relació amb el pressupost destinat a les classes de religió islàmica, el conseller ha assenyalat que "el cost de les retribucions i de les quotes de la Seguretat Social del professorat contractat per a la impartició de la matèria religió islàmica durant el curs 2021-2022 és de 169.925 euros".

El titular d'Educació ha defensat la pròrroga d'aquest pla pilot pel "resultat positiu" de l'avaluació del primer curs on es destaca "la bona acollida en els centres educatius participants", "la situació de completa normalitat i naturalitat en què la matèria religió islàmica s'ha introduït en els centres" i "la implicació del personal docent de religió islàmica contractat".

També es destaca "la valoració positiva d'aquest personal docent feta per les direccions dels centres i els serveis territorials", "la demanda de les famílies perquè els seus fills i filles puguin rebre classes de la matèria religió islàmica, tal com preveu el marc legal" i "la valoració que l'opcionalitat de confessió religiosa enriqueix la formació que rep l'alumnat i dóna normalitat al fet religiós a les aules".

Finalment, Josep González-Cambray ha apuntat que "al sistema educatiu públic de Catalunya no hi ha cap escola que imparteixi únicament religió islàmica" i ha afegit que "aquests centres imparteixen dues confessions, la catòlica i la islàmica".

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#29 Neferu, Barcelona, 02/01/2022 - 18:38

¿ Para cuando un país laico, cuando todos seamos musulmanes? Cuando toda España incluyendo a Catalunya recemos postrados en tierra y con el culo en pompa los hombres por un lado y las mujeres encerradas por otro? O sea, de educación trilingüe nada de nada pero, Sí religión islámica en las aulas. ¿Pero estáis locos o que cñ os pasa ??

#28 Raúl, BARCELONA, 02/01/2022 - 18:17

Por cierto, y en qué idioma se impartirá?

#27 Citronela, Allariba, 02/01/2022 - 11:46

Innecesario totalmente, los padres musulmanes se han preocupado, se preocupan y se preocuparán siempre de que sus hijos reciban educación sobre Islam, en casa y en la mezquita.
Los únicos tontolabas que han olvidado la religión son la mayoría de españoles.

#26 Entre todos la mataron, Girona, 02/01/2022 - 10:34

En Gonzalez ens vol convertir a l'islam, no hi ha dubte que la religió dels seus avantpassats no li agrada, lògic, a Valladolid Felip II cremava infidels, pero no vol recordar que els que ll ara protegeix tallaven caps de cristians com aquell que res. Vaja amb els Gonzalez, Traperos, Gutierrez i demés catalans radicals.

#25 Rafael Rodríguez Avis, Badalona, 02/01/2022 - 09:08

¿Cómo se impartirán contenidos LGBTI de igualdad y demás cosas que están tan de moda y a la vez la clase de religión islámica a estos alumnos? ¿Son compatibles? Yo diría que no, eh. O el alumno terminará con un cacao mental o habrá que retirar una de las dos cosas...