Publicitat

Els estudiants de Selectivitat que vulguin fer l'examen en castellà ho hauran de demanar

Alumnes marcats

Els alumnes que vulguin examen de selectivitat en castellà ho hauran de demanar expressament i només aleshores se'ls hi farà entrega d'un exemplar en castellà. Així ho ha denunciat l'Asamblea por una Escuela Bilingüe (AEB), que ha portat al TSJC que els alumnes que vulguin un examen en castellà ho hauran de demanar expressament, tal com mostra una de les instruccions als tribunals que de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) o selectivitat que ha fet pública l'entitat. Denuncien que només en el cas que un alumne ho sol·liciti li podran entregar un exemplar de l'examen en castellà.

"Repartir primer els enunciats d'examen en català i, només si algun alumne ho demana, donar-li la versió en castellà i recuperar la versió en català. A efectes estadístics, cal fer constar en informe quants es lliuren, en castellà, sense identificar els alumnes" assenyala una de les instruccions adreçades als tribunals de Selectivitat. L'Asamblea por una Escuela Bilingüe considera que aquesta instrucció "vulnera el dret a la no discriminació" que estableix l'article 14 de la Constitució espanyola.

L'entitat apunta que "les instruccions de Consell Interuniversitari de Catalunya, que actualment depèn del Departament d'Investigació i Universitats, vulneren el dret a la no discriminació (art. 14 de la CE) i el dret a l'educació (art. 27 de la CE)" expliquen en una nota de premsa. Per aquest motiu han interposat "un recurs contenciós-administratiu d'empara dels drets fonamentals sol·licitant la nul·litat d'aquesta instrucció davant la Sala del Contenciós- Administratiu de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya" expliquen.

L'AEB ha sol·licitat l'aplicació de mesures cautelaríssimes atenent al fet que "les proves de selectivitat començaran el dia 8 de juny i les instruccions s'han facilitat als membres dels Tribunals el dia 2 de juny".

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#13 pepe, andorra, 07/06/2021 - 12:33

por una España de todos, la escuela en español.....

#12 pepe, andorra, 07/06/2021 - 12:32

si no lo hacen es pq odian el español en toda su esencia, no lo pueden evitar, son así o les pagan para ser así. Ejemplo? en los exámenes de náutica, ponen los enunciados de las preguntas en ambas lenguas, español y valenciano del norte. Y no hay ningún problema. Pero los totalitarios separatistas si no buscan provocar, no están contentos......

#11 Masias , Mis posaderas , 06/06/2021 - 09:59

Algo es algo

Al menos este año el examen de baile de sardanas para la PAU no es eliminatorio y solo vale para subir nota

#10 Martín, Villadecaballos, 06/06/2021 - 08:06

Hacerte perder el tiempo, señalarte y apuntarte en una lista. ¿Verdad que son una maravilla?

#9 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 06/06/2021 - 00:07

Una prueba mas del apartheid lingüístico, columna central del templo separatista, de la autonomía catalana.

#9.1 Manel, Bcn, 06/06/2021 - 15:40

Carles estàs una mica malalt, no et creus ni les teves mentides....

#9.2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 06/06/2021 - 23:08

Siempre estaré menos enfermo que los que imponéis vuestro corrupto sistema a los demás. ¿Es mentira que hay inmersión lingüística= ahogamiento lingüístico? ¿Es mentira que sin la lengua no hay "hecho diferencial" separatista?

#9.3 pepe, andorra, 07/06/2021 - 12:24

el enfermo es el q consiente la represión lingüística diciendo q no existe, el enfermo es el q ataca llamando fanático al q pretende ejercer el derecho de usar el español en la escuela, q es lo q dice la constitución, el enfermo es el q sabiendo q todo esto es cierto, llama enfermos y mentirosos a todos los osen discrepar de la mentira oficial.

#9.4 pepe, andorra, 07/06/2021 - 12:25

llamar enfermos a quienes solo pretenden usar sus derechos en la misma forma q la ejercen los separatistas, me indica la maldad total q abunda en las almas de quienes defienden la represión lingüística contra el español, pensando q con eso, defienden el valenciano del norte.