Publicitat
Societat · 19 d'Agost de 2011. 11:33h.

Álvarez acusa Mena d'“engreixar PxC"

"No és veritat que hi hagi 9.000 marroquins que cobrin el PIRMI sense justificació"

Álvarez acusa Mena d'“engreixar PxC"

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, en una foto d'arxiu

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha criticat les acusacions que han arribat des de diversos membres del Govern, que centren l'atenció en els immigrants quan parlen del frau del PIRMI. Segons Álvarez, aquest és un missatge que “engreixa Plataforma per Catalunya”. "No és veritat que hi hagi 9.000 marroquins que cobrin el PIRMI sense justificació", ha afirmat.

En declaracions a Catalunya Ràdio, ha qüestionat les dades que ha donat el govern de la Generalitat sobre el frau en el cobrament del PIRMI, la Renda Mínima d'Inserció. Álvarez ha posat en dubte les xifres que va detallar el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena.

El líder sindical ha dit que Mena: “no ha donat cap dada on l’havia d’haver donat. Donen unes dades que ja ho veurem quan les tinguem de debò si són aquestes o són unes altres, perquè a mi tot això em sona a excusa de mal pagador, més que a una realitat”.

En aquesta línia, Álvarez ha reclamat que es facin públiques les dades definitives sobre el PIRMI i que l'executiu d'Artur Mas actuï en els casos en què hi hagi frau, en comptes de criminalitzar els receptors d'aquesta ajuda.

En l’àmbit econòmic, el secretari general de la UGT ha denunciat que el sector de l'hostaleria està fent frau en la contractació. Álvarez ha argumentat que aquest estiu el turisme ha crescut, però, en canvi, hi ha hagut menys contractes que l'any passat: “als bars, a les cafeteries, són les màquines les que treballen? I als hotels? El que s’ha de dir són les coses clares, i perquè estiguem en una situació de crisi no s’ha de deixar de denunciar i de perseguir el frau”.

Per això, el líder sindical ha demanat més inspectors per controlar l'economia submergida i la contractació fraudulenta.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#32 angel, cardedol, 21/08/2011 - 18:07

doncs si senyor, es veritat que tu nols reconeixer

#31 Joan de Mataro, Mataro, 20/08/2011 - 18:26

Plataforma x Catalunya es flojo. Hace falta más mano dura..

#30 Almogàver, La Sagrera, 20/08/2011 - 17:25

Pepe, tu si que ets un sindicalista coherent, no com l'impresentable del Coscubilela que ha acabat de company d'en Mena fent clases a ESADE, als fills dels explotadors, O en Comin i d'altres sociates que ensenyen a explotar,

#29 Ramon, Barcelona, 20/08/2011 - 11:30

Objectar que es prenguin mesures contra el frau del PIRMI és d'escàndol. Però Josep Maria Álvarez dóna bastant sovint mostres de sensatesa. Cosa que, en un dirigent sindicalista català o espanyol, és més rara que una informació meteorològica breu a TV3.

#27 JJJ, Lleida, 20/08/2011 - 09:47

A Lleida, l'imam cobrava el PIRMI, i no buscaba feina perque amb 600euros del cel. EL 40% dels xecs no han estat cobrats per que feien frau en el tema del domcili. La UGT nomes defensa els drets laborals dels moros, i dels autoctons, a mes aturats per donar cursets, millor!