Publicitat
Societat · 28 de Març de 2011. 22:11h.

Amb uniforme a l'escola?

La consellera Rigau reobre el debat sobre la vestimenta als centres educatius

Amb uniforme a l'escola?

Els escolars podrien anar amb uniforme

El departament d'Educació de la Generalitat ha demanat a les escoles que pensin sobre la possibilitat d'establir una vestimenta més reglamentària, fet que obre el debat sobre la possibilitat d'incorporar l'uniforme pels nens de les escoles de Catalunya. Així ho ha confirmat la consellera Irene Rigau, que, en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), ha mostrat la seva preocupació per "l'obsessió dels alumnes de saber cada dia què es posen, de canviar, certa competència i vinculació immediata amb les modes".

Les paraules de la consellera ja han provocat la rèplica d'ICV. La seva portaveu, Laia Ortiz, ha explicat que la seva formació no veu gens be que des del Govern s'obri el debat sobre l'uniforme pels nens de les escoles de Catalunya. Per a Ortiz aquesta directriu només respon a la "visió carrinclona i retrògrada de l'educació" que té la consellera Rigau. En aquest sentit, ha explicat que esperen que el Govern rectifiqui les paraules de Rigau i que tot quedi en res. La portaveu ecosocialista ha recordat a la consellera que "el fracàs escolar no es combat amb uniformes o segregant nens i nenes, sinó des de la defensa de l'escola pública" i del seu model.

En aquest sentit, la portaveu ecosocialista afirma que aquesta perspectiva de l'ensenyament porta al Govern a "prioritzar" i "dotar pressupostàriament" aquells centres que apliquen aquestes pràctiques "mentre es retalla als públics". "El que està clar és que el principal instrument d'inclusió està a l'educació pública, i o l'ajudem o no combatrem el fracàs escolar", ha sentenciat Laia Ortiz, rebutjant de ple la proposta de Rigau i esperant "una rectificació".

D'altra banda, fa just un mes, el líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, va manifestar la seva voluntat que els alumnes de primària i secundària vesteixin uniforme i saludin al professor quan arriba a classe a les escoles públiques i concertades, una decisió que prendria cada centre "des de la llibertat", i d'acord amb els pares.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 joan, manresa, 30/03/2011 - 17:50

El Casal,17,35h.--Axó és de calaix.A part d'altres factors axó es important,--enfermeras,metjes ,bata blanca;bombers,soldats.;tutom porta el seu uniforme.L'escolar tambe la de dur.Pro no patexi la Sra.Rigau.Ya sortiran totes las mestres de ICV-de fet ya surten-saltan i ballan amb mofes als unifor

#13 Nen, Santa Eulàlia, 29/03/2011 - 19:56

I el Duran vol entarimats! Deu ser per ser més a prop de Déu, o per a veure les tetes a les alumnes. Una de dues.

#12 Roser, Barcelona, 29/03/2011 - 18:12

y puede dar tranquilidad a los padres porque se evita el dilema diario de que ponerse para ir al colegio ademas de otras ventajas que enumero en post. anteriores.

#11 Berta, Barcelona, 29/03/2011 - 15:58

Sense normes, els alumnes es presenten a classe ensenyant tangues, sostens i calçotets o amb roba de tres talles menys . Una vestimenta totalment inadequada per crear un bon clima de treball a l'aula.

#10 laia, bcn, 29/03/2011 - 14:49

Em sembla que s'hauría de preguntar als que hauràn d'anar amb l'uniforme. Una cosa és no permetre abusos i altre, imposar unforme i "saludar al professor", em recorda altres temps, la veritat. Per quan el crucifixe ?