Publicitat
Societat · 24 de Maig de 2011. 17:26h.

Amenacen amb una "retirada massiva" de fons dels bancs

Els acampats demanen treure 155 euros de cada compte el proper dia 30

Amenacen amb una "retirada massiva" de fons dels bancs

Una imatge de la protesta contra els bancs de 'Democràcia real ja'

El col·lectiu 15-M, que protagonitza l'acampada de Plaça Catalunya a Barcelona o la de la Puerta del Sol a Madrid, ha demanat a la ciutadania que el proper 30 de maig faci una "retirada massiva de capital de les entitats bancàries". En concret, els indignats sol·liciten que es treguin 155 euros de cada compte corrent aquell dia.

A través de la xarxa, ja sigui del twitter o de pàgines web, els integrants de Democràcia real ja han indicat que "ja tenim preparada la primera acció no violenta de lluita massiva i conjunta". "Els bancs i especuladors han estat els principals causants de la crisi per la qual cosa ells seran l'objectiu del nostre primer atac no violent", han indicat.

Els acampats han assegurat que "posem en marxa un acte pacífici i sutil, però el suficientment contundent i cridaner com per mostrar amb claredat la indignació que sentim, i també la nostra fortalesa i compromís per arribar fins al final. Posem avui en marxa el primer atac no violent que mostrarà al món la nostra imaginació, determinació i compromís per assolir l'objectiu de veure complida la nostra reivindicació final: instaurar una democràcia real".

Els promotors de la iniciativa han fixat el preu de la protesta en 155 euros perquè "havíem d'escollir una xifra apreciable i simbòlica amb la força suficient amb la que demostrar als bancs que aquests moviments són motivats des de la mateixa indignació que ens va fer mobilitzar-nos el 15 de maig".

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#24 Jeremy, Barcelona, 28/05/2011 - 17:01

Aquesta iniciativa em recorda allò de: si la meitat del Món salta a l'hora podem desviar la trajectòria de la Terra... O si treiem gasolina a repsol els dies parells i shell els imparells farem baixar el preu de la gasolina! Q absurd! M'esperava una mica més de nivell... Mira q raons no en falten

#23 Luz, Madrid, 27/05/2011 - 13:16

Esta acción sí ha sido propuesta por la plataforma, y si no fuera así, también es una forma de "levantar la voz". Ah! quien ejerce la solidaridad, y se preocupa por el bien común, no tiene necesariamente que ser un fumata, yo lo llamo honestidad. HACED MEJORES PROPUESTAS SI LAS TENÉIS!

#21 MARIA GIMENO , BEGUES, 25/05/2011 - 17:48

El que hauriem de fer és retirar tots els diners que cadascú tingui en els comptes corrents i llavors sí que reaccionarien.

#20 Pashi, Sevilla, 25/05/2011 - 16:33

A ver si verificamos las noticias amigos. Esta acción NO HA SIDO PROPUESTA POR DEMOCRACIA REAL YA.
Sólamente tenéis que pasaros por su grupo en facebook para verlo. Creo que no es tan complicado.
http://www.facebook.com/democraciarealya

#20.1 fernando vera , las palamas, 08/10/2011 - 16:22

lo que tendremos que hacer para paralizar los embargos de la banca es: ya que la banca esta resolviendo su problema con dinero publico, es comenzar a demandarles la devolución inmediata de nuestros dineros, avales, no lo devuelven pues embargados a ellos y nos quedamos con los bancos(nacianalizandol

#19 Cartanya, bcn, 25/05/2011 - 11:09

Si, si perfecta,però en quan tot això hagi passat, hagin ensorrin els Bancs o no, hagin ensorrin al país o no, els d`aquí continuaran sen espoliats mes que ells, per un import de uns 60 milions ? diaris. Vosaltres amb el lliri a lama sou solidaris amb ells,però i ells?, en son amb vosaltres, Nooo!