Publicitat
Societat · 24 de Novembre de 2011. 17:42h.

'Amistats' perilloses

Un alt càrrec de l'Oficina Antifrau va fer més d'una vintena de trucades a un imputat per tràfic de drogues, segons 'El Punt'

'Amistats' perilloses

Quílez, amb el nou director Daniel de Alfonso, el passat 6 de setembre al Parlament

Un jutge investiga tres alts comandaments dels Mossos i el director d'Anàlisi de l'Oficina Antifrau, Carles Quílez, per les seves presumptes relacions amb un imputat en una operació antidroga, segons informa el diari El Punt-Avui. Els tres alts comandaments són el comissari Josep Lluís Trapero; el subinspector en cap de la unitat anticorrupció, Antoni Salleras; i el inspector en cap de la divisió d'investigació criminal de Girona, Josep Monteys.

El jutge acaba de rebre un informe que va encarregar a la mateixa policia catalana perquè identifiqués si hi havia telèfons de membres del cos en un llistat de trucades que va rebre i va fer Manuel Gutiérrez Carbajo, imputat com a responsable d'aquesta xarxa i suposadament confident de distints cossos policials, sempre d'acord amb aquest diari.

L'imputat, Manuel Gutiérrez Carbajo, hauria fet més de 140 trucades al comissari Trapero -i aquest una vuitantena a Gutiérrez Carbajo-, 81 al subinspector Salleras i onze a l'inspector Monteys. També 16 trucades a l'alt càrrec de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Carles Quílez, i aquest li hauria tornat 27.

El cas es remunta al 22 de juny del 2009, quan el jutge va fer investigar als Mossos una operació de tràfic de drogues. El diari informa que s'ha "reactivat" la investigació després que el jutge que porta el cas, Joaquin Aguirre, hagi rebut un informe encarregat als Mossos sobre les trucades realitzades "assíduament" entre uns i altres.

Quílez, que va ser nomenat el 30 de setembre del 2009 per a l'Oficina Anifrau, va ser "imputat el gener passat en aquesta causa per un suposat delicte de suborn (en haver rebut una moto regal de Carbajo) i de revelació de diaris", sempre segons El Punt-Avui. "Tots dos es van declarar antics amics al jutjat", continua. L'alt càrrec no ha atès les dues trucades d'e-notícies.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#8 sulfuro sulfuro, Barcelona, 25/11/2011 - 09:27

Todo un ejemplo de la depurada política de nombramientos del Tripartito

#7 MARC, Tgn, 25/11/2011 - 04:24

http://www.delcamp.cat/index.php?command=show_news

#6 Ramon, Barcelona, 24/11/2011 - 22:48

Colta, tu, com pot ser qui hi hagi tants i tants mossos implicats en tot i qualsevulga cosa, si ells són tant poqueta colla?.

#2 Eduard, Barcelona, 24/11/2011 - 17:52

No faltarà el mosso fora de servei que contestarà dient que son falsedats o casos aïllats etc. etc, però la crua realitat d'aquest cos policial és que el 90% de mossos presumptes corruptes o delinqüents, li dona mala fama a la resta

#1 Inocenci, Castellar del Vallés, 24/11/2011 - 17:48

La solució catalana: ALG (A LA GARJOLA), el millor antídot contra la depressió.