Publicitat
Societat · 18 d'Abril de 2019. 19:23h.

'Amnistia' general

Un jutge arxiva la causa contra una trentena de mossos per passivitat per l'1-O

'Amnistia' general

Mossos d'Esquadra l'1-O, en una imatge d'arxiu

El jutjat d'instrucció número 3 del Vendrell ha arxivat la causa contra una trentena d'agents i comandaments dels Mossos, acusats de passivitat de l'1-O a Vendrell, perquè la fiscalia “no aprecia responsables ni cap delicte”. El jutjat també ha tancat la investigació per als responsables dels col·legis i centres de salut que estaven imputats pel seu paper en el referèndum.

La jutgessa instructora ha decretat el sobreseïment de la causa perquè “no es pot continuar, atès que el mateix Ministeri Fiscal sol·licita l'arxivament” del procediment, tot i que el jutjat del Vendrell considera que hi ha “indicis de delicte respecte d'alguns investigats”.

També considera que “allò apropiat és valorar la conducta duta a terme per cadascun dels agents en concret”, ja que resulta “inversemblant” que algun dels mossos es mantingués com “espectador passiu” l'1-O.

Pel que fa als directors dels col·legis del Vendrell, la fiscalia argumenta que “les seves funcions van ser reclamades des de la tarda del divendres 29 de setembre fins al dilluns 2 d'octubre al matí” per la llavors consellera d'Educació, Clara Ponsatí, qui va assumir tota responsabilitat.

El ministeri fiscal també ha demanat l'arxivament en el cas del CAP del Vendrell perquè “no se sap qui va obrir la porta” de l'edifici, encara que per la jutge instructora aquest fet “no és el més rellevant”, sinó que “l'important és que es va habilitar la seva obertura sense que l'assistència mèdica es justifiqui per una afluència massiva de consultes”.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 larepublicanoexisteidiota, Barcelona, 19/04/2019 - 16:45

No hay nada como tener a un amigo en el gobierno español

#6 Alexia, Barcelona, 19/04/2019 - 09:37

Deberian denunciar por PREVARICACION al fiscal de Tarragona .

#5 Alpen, Ripoll, 19/04/2019 - 09:19

No anem bé, gens bé.

#4 Pere Bosni, Barcelona-Sarajevo, 19/04/2019 - 01:22

Si hay sentencia en firme en el Supremo por delito de rebelión y se incluye a los Mossos en la conspiración, automáticamente se tiene que abrir de nuevo esta causa.

#3 Telamarinera , Vng, 18/04/2019 - 20:08

Lo que vimos los “curiosos”, yo anduve a muchos colegios/institutos de Barcelona, parece q fue norma general.
Para reflexionar.