Publicitat
Societat · 13 de Maig de 2012. 12:30h.

Ana Botella no és Trias

Madrid desallotja, Barcelona tolera els indignats

L'Ajuntament de Barcelona ha permès l'acampada a la plaça de Catalunya. que s'allargarà fins dimarts. Per contra a Madrid l'acampada s'ha prohibit, tot i que centenars de persones han desafiat la prohibició. Finalment, a les cinc de la matinada, la policia ha desallotjat els indignats que encara quedaven a la Puerta del Sol.

Després de la manifestació que ha tingut lloc a Barcelona, els indignats han ocupat la plaça de Catalunya i han celebrat una assemblea. Posteriorment, alguns indignats han decidit quedar-se a dormir a la plaça de Catalunya i hi han instal·lat tendes de campanya.

A Barcelona, la Conselleria d'Interior no ha prohibit l'acampada -ha d'haver-hi denúncia prèvia per part del consistori-, que es mantindrà fins dimarts, coincidint amb el primer aniversari del 15-M. Tampoc no s'ha desplegat cap dispositiu policial al voltant de la plaça.

En canvi a Madrid, el ministeri de l'Interior ja va deixar clar que no hi permetria les acampades "perquè les ciutats no són càmpings". La consigna de les autoritats era: concentració permesa fins les 22h. A partir d'aquella hora, la Puerta del Sol havia de quedar neta.

Els manifestants, però, han desafiat la prohibició. A mesura que han anat passant les hores, la plaça s'ha buidat. De matinada hi quedaven unes 200 persones que han estat desallotjades per la policia. Hi ha 18 detinguts i dos agents han resultat ferits lleus perquè alguns dels acampats hi han oposat resistència.

La policia ha desallotjat Puerta del Sol
Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 guillem, bcn, 14/05/2012 - 09:50

Afortunadament pels madrilenys, tenen un alcalde amb una ideologia clara i desacomplexada. Aquí més que un líder, tenim una mena de coordinador-secretari de totes les ideologies-cultures-ètnies i tal, amb excepció potser de la cristiana-liberal-conservadora.

#9 CATALÀ, CAT, 14/05/2012 - 00:57

Els catalans som gent tolerant, els catalans som Progressistes, som Eco-Socialistes, no traguem PxC, volem més inmigrants, volem donar targeta sanitària als il.legals, ens molen els perro-flautes.... en definitiva, els catalans som molt diferentes dels feixistes madrilenyos

#9.1 Jordi, Zaragoza, 14/05/2012 - 20:39

Yo más bien diría que la alcaldesa de Madrid, que no se distingue por su inteligencia, es más lista que el lumbreras que dirige Interior en Cataluña. Da que pensar, sí.

#8 Alberto, BCU, 14/05/2012 - 00:05

A qué viene este titular. Un poco de rigor, por favor. Las competencias de orden público no son de los alcaldes, sino de los delegados del gobierno o similares; de modo que ni Trias ni Botella pintan nada en este tema, como se explica en el texto del a noticia. En Madrid se hizo cumplir la ley...

#7 Calígula, Girona, 13/05/2012 - 21:52

Y sigo, todos estos indignados deberían presentarse a las elecciones, y por qué no lo hacen? Porque harían el ridículo. Estamos en una democracia y no se puede ganar en la calle lo que se ha perdido en las urnas. Mas y Trias quitaros los complejos y no hagáis lo mismo que el nefasto tripartito.

#6 Calígula, Girona, 13/05/2012 - 21:47

Y dicen los periodistas que no han habido incidentes. Claro que Barcelona quede colapsada y miles de ciudadanos bloqueados eso no es un incidente. Por qué estos indignados tienen mas derechos que el resto de los ciudadanos? Lo único que vale son los votos y lo demás son tonterias.

#6.1 Bart, Barcelon, 14/05/2012 - 11:32

Y lo demás son tonterías? Tu concepción de la democracia es algo limitada, no?

Por cierto, te parece bien que los grandes partidos consigan esos votos en base a promesas que luego incumplen sin ningún complejo?

Ah, y cuando es la Cursa del Corte Inglés la que colapsa la ciudad...?