Publicitat
Societat · 29 de Març de 2020. 15:51h.

Andalusia està millor que Catalunya

4.800 afectats i 207 morts

Andalusia, malgrat ser la comunitat autònoma més poblada, manté xifres més baixes de contagis i morts respecte Catalunya i altres comunitats.

El doctor Fernando Simón, en la roda de premsa a La Moncloa, ha reconegut que Andalusia “està en una evolució de l'epidèmia més avançada que en altres comunitats autònomes” i les dades “indiquen una bona evolució de l'epidèmia”.

L'alt càrrec de Sanitat ho ha atribuït a “múltiples raons” com que “si bé és la comunitat autònoma amb més població d'Espanya també és la que té una dispersió d'aquesta població molt important” i que això “afavoreix el control de l'epidèmia”.

També que la “dispersió” i una capacitat de UCIs “més pròxima a on les persones poden posar-se malaltes”, cosa que també ajuda a un “tractament més eficaç”.

Fernando Simón (foto: RTVE)
Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Franc, Igualada, 30/03/2020 - 11:42

Hace unas semanas hablaba con familiares trabajadores en el mundo de la salud de Andalucía, algunos estaban confinados en casa, hacían turnos rotativos para que hubiera el mínimo contagio, para cuando los casos se dispararan que los sanitarios estuviesen al 100x100.

#8 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu QUE NO ES PAGUI EL SOU ELS POLITICS NI A ALTOS CARGOS I ES COMPRI MATERIAL SANITARI A XINA , PROU DE DIR AL MATEIX SEMPRE LA CULPA LA TE MADRID ,, NO DE TOT ,LES RESIDENCIES DE LA GENT GR, 29/03/2020 - 22:12

2 ) JOSEP MARIA , Que pasa dius lo que te diu PUIGDEMONT HE .NO TOT TE CULPA MADRID , Molta CULPA DE LO QUE PASA A CATALUNYA Te culpa el NOSTRA GOVERN CATALÀ a lo millor per culpa de fer cas a PUIGDEMONT ..REPITO LES RESIDENCIES DE LA GENT GRANS SON GABIES de alla els treuen tots morts no vius per desgracia he LA CULPA ES COMPARTIDA ARA

#7 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu QUÈ DÉU I LA MORENETA SALVI ELS CATALANS EL GOVERN CATALÀ NO U FARA PAS ES UN FET ., ANDALUSIA ESTA MILLOR QUE CATALUNYA y MADRID A LO MEJOR PER QUE LA AJUDAN MES QUE NO AJUDAN A, 29/03/2020 - 19:45

ANDALUSIA ESTA MILLOR QUE CATALUNYA y que LA COMUNITAT DE MADRID i la Capital de España MADRID .A lo millor estan tan be per que no conten be els que moren con EL CORONAVIRUS ..CON MOLTS ANDALUCES ESTAN EN CATALUNYA es un fet ..

#6 JaMM, Barcelona, 29/03/2020 - 19:02

También hay algunas zonas urbanas potentes (Sevilla, Málaga-Costa del Sol) y una red de ciudades medianas muy conectada. Por comparar, las dos Castillas tienen menos población y mayor dispersión, pero presentan cifras menos favorables. No todo será casualidad o suerte, algo se habrá estado haciendo medio bien en Andalucia.

#5 ferran, jonestown, 29/03/2020 - 17:50

potser és que a andalusia no es gasten els calers en un procés cap al no res,pagar una morterada a la rahola,muntar-li un xiringuito a lluís llach,subvencionar discursos d’odi a la rac1,mantenir la vanguàrdia...