Publicitat
Societat · 11 d'Abril de 2019. 12:56h.

"Anem a veure, senyor lletrat"

Dos tocs de Marchena en cinc minuts a l'advocat de Jordi Ciuxart

El president del tribunal que enjudicia la causa del procés, Manuel Marchena, ha tallat en dues ocasions les preguntes de l'advocat Àlex Solà, que defensa Jordi Cuixart, a un agent de la Policia Nacional, que va ser l'instructor de l'acta de l'1-O de districte de Sant Andreu. "Això no és així", ha advertit Marchena a Solà el segon cop que el tallava.

- Solà: "Va observar actuacions policials que poguessin causar 11 ferits, reconeguts pel metge forense al Joan Fuster, o 7 ferits a l'escola de Joves..."

- Marchena: "Anem a veure, senyor lletrat, pregunti-li pel que va veure. Estem donant per fet que tot el que vostè afirma ha esdevingut".

- Solà: "Ja... Li ho asseguro".

- Marchena: "Això només ho podrem afirmar després que el Tribunal hagi acabat la declaració testifical de les acusacions, les de les defenses, hàgim vist els vídeos... però si vostè proclama ja com incontrovertible una afirmació, està posant la resposta del testimoni, pràcticament, en una situació d'impossibilitat de valoració. Aleshores, no faci valoracions que dóna per provada, però que el Tribunal, quan estem a meitat de la prova, no pot donar per provada. En la mateixa línia que li he dit anteriorment, no pregunti sobre el que vostè ha constatat i que li exigeix al declarant que l'avali. Això no és així. No és així. En conseqüència, pregunti pel que el testimoni va veure, no pel que vostè creu que va haver d'haver vist. Vinga, formuli una altra pregunta, si us plau".

- Solà: "Va veure actuacions policials que impliquessin cops o tirar la gent a terra a l'escola Joan Fuster?"

- Policia: No. Per part de la policia, com li dic, retiraven les persones per facilitar l'accés. En cap moment es van produir cops. O almenys, jo no vaig veure cap cop".

Minuts abans, Marchena ja li havia cridat l'atenció per una altra pregunta:

- Solà: "Va observar vostè que per part de la Intervenció Policial es tractés a aquell grup de persones com una manifestació?"

- Policia: "Perdoni, m'ho pot repetir?"

- Marchena: "Anem a veure, senyor lletrat, primer s'ha de precisar com es tracta a un grup de persones en una manifestació. Si no hi ha acord sobre com es tracta un grup de persones en una manifestació o si el concepte és diferent, la resposta no tindrà cap sentit. En conseqüència, precisi exactament què és el que li vol preguntar perquè el que li està requerint és un concepte valoratiu que pot no coincidir amb el seu. Faci una pregunta més concreta que pugui entendre el testimoni i la sala, si us plau".

- Solà: "No era una qüestió valorativa. Era normativa".

- Marchena: "Faci una pregunta, si us plau, que sí que era valorativa. S'havia de valorar com es tracta a una manifestació en termes policials. Si us plau. Faci una pregunta".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Judith, Barcelona, 11/04/2019 - 23:11

Ridículo tras ridículo y dia tras dia,..los letrados de los separatistas demuestran que NO son tan listos como los separatistas vocean dia tras dia..sino más bien al contrario. Eso es la "herencia" del clan Pujol en Cataluña...sembrada durante casi 40 años.. Cero autocritica+ triunfalismo= desastre total.

#4 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 11/04/2019 - 19:15

El Sr Solà, como Van den Eynde, es otro abogado de secano que va a salir del juicio con un Máster práctico en Procesal, cortesía del Sr. Marchena y el "feixista estat espanyol". Y lo mejor es que no le va a salir gratis, sino que directamente le pagan por ello todos los catalanes, a través del impuesto revolucionario a ANC/Òdium.

#3 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 11/04/2019 - 18:09

Aquet parrac que no surt dels bons restaurants i que empina el codo cosa fina es pensa que esta a Preguntes Infrecuents de tv3%.

#2 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 11/04/2019 - 15:41

Quan al l´Estatut del 2006 reclamaven competencies exclusives en Justicia ja sabien molt be perque ho feien

Oi Carod ?

#1 pepe, andorra, 11/04/2019 - 14:27

se imagina alguien q los separatas estos en vez de ser juzgados fueran ellos los q juzgaran a alguien, q ademas no fuera separata?