Publicitat
Societat · 10 de Novembre de 2011. 18:17h.

Anticapitalistes 'okupen' la Borsa per la força

Tensió i empentes entre membres de la candidatura i els guàrdies de seguretat

Membres de la candidatura Anticapitalistes han okupat la Borsa de Barcelona per denunciar "la dictadura dels mercats" i en suport "al poble de Grècia". Els activistes han entrat per la força a la seu del parquet barceloní quan quedaven pocs minuts per tancar la jornada borsària d'aquest dijous. És la tercera acció d'aquest tipus durant la campanya electoral després de l'okupació de la seu de CDC i de Catalunya Caixa.

Dos guàrdies se seguretat han intentat impedir que Anticapitalistes entrés al recinte, però no ho han aconseguit. Uns vint membres de la candidatura -entre ells els tres primers de la llista per Barcelona- han assolit el seu objectiu després de superar la resistència dels treballadors de seguretat.

Una vegada dintre, han cridat consignes contra els bancs i han desplegat dues pancartes on es podia llegir: "contra la dictadura dels mercats, UE i FMI: desobeeix" i "solidaritat amb el poble de Grècia". Aquest segon eslogan també estava escrit en anglès.

Durant la protesta, els inversors han seguit operant aliens a la manifestació i Anticapitalistes ha criticat que els governs "fan com Robin Hood, però roben els pobres per donar els diners als rics".

La cap de llista de la plataforma electoral, Esther Vivas, ha denunciat "l'especulació que s'ha fet amb l'habitatge, el territori, els aliments. Nosaltres diem que no volem pagar aquesta crisi, que l'han creada ells. Aquí, a la Borsa de Barcelona, el cor de l'especulació a la ciutat de Barcelona. Aquests són els que estan especulant amb les nostres vides amb el suport dels governs".

Després de l'okupació, i ja al carrer, una dotació dels mossos d’esquadra ha retingut durant més de mitja hora a alguns dels membres d'Anticapitalistes i els han identificat.

Un guàrdia de seguretat, d'esquenes, intenta evitar l'entrada dels manifestants
Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#6 pers, tortosa, 12/11/2011 - 13:17

Ahora será la hora de votar a los que defienden a los partidos marginales y castigar a los de siempre,que sólo se miran al ombligo desde hace demasiado tiempo.Necesitamos una democracia abierta

#5 fells, bcn, 11/11/2011 - 16:28

Les restes del naufragi marxista, sempre disposades a pixar fora de test. Aquests rancis demagogs, haurien d'estar a un meseu de relíquies històriques, devora els maons del mur de Barlín.

#4 Séneca, Barcelona, 10/11/2011 - 23:51

I espereu... això va a més. Ens esperen temps molt difìcils i violents. El més curiòs és que la ultraesquerra està actuant en terreny que ja va explorar i detectar un senyor que portava un bigotet com en Charlot, als anys 30 del segle passat. A veure si tenia raò. Nota: no us confungueu; penseu.

#3 antidretà, CAT, 10/11/2011 - 21:36

Totalment d'acord. El capitalisme és un crim i una gegantesca estafa.

#1 Potro, Palafrugell, 10/11/2011 - 18:58

No m'estranya que el país estigui així. Quin nivell déu meu! No tenen pebrots d'ocupar una comissaria dels mossos!!