Publicitat
Societat · 5 de Desembre de 2012. 09:04h.

Anticatalanisme a Madrid

La candidata a degana al Colegio de Abogados ha de desmentir que estigui vinculada a Catalunya

Anticatalanisme a Madrid

Sonia Gumpert, en la imatge de la candidatura

La candidata a degana en les pròximes eleccions al Col·legi d'Advocats de Madrid (ICAM), Sonia Gumpert, ha denunciat que "certs cercles de poder i candidatures pròximes al mateix han fet córrer interessadament un rumor que és absolutament fals" i afegeix que aquest "consisteix a vincular l'esmentada candidatura amb Catalunya aprofitant-se de l'actual moment que es viu en aquesta comunitat".

En un comunicat publicat al web de la candidatura, s'exposa que "això ens obliga, per primera vegada, a no parlar del programa i aclarir que sense tenir res contra els catalans, cap dels 14 diputats no són catalans i totes les institucions que donen suport a aquesta candidatura són madrilenyes".

"Per descomptat -manifesta- que la nostra voluntat de servei és sincera, pura i no serveix a un altre interès que el bé de l'advocacia col·legiada i, de cap manera, a un suposat interès d'una molt injusta i errònia atribució de catalanitat".

D'altra banda, lamenta que "tampoc no seria just que aquells, que sentint-se integrats en la nació espanyola, es veiessin menyspreats per ser catalans, quan ells senten vivament la seva espanyolitat i estan en consonància amb el seu sentir".

En aquest sentit, la candidatura afegeix que "molts que tenen veïnatge amb aquesta estimada part d'Espanya se senten espanyols i, com a tals, són lleialment acollits" i deixa clar que no té res a veure "amb cap mena de catalanitat".

Finalment, s'apunta que "s'ha de comprendre que aquells espanyols de veïnatge català que se senten profundament espanyols i detesten qualsevol idea segregacionista, mereixen el respecte i el franc acolliment d'aquells que també se senten espanyols. Ser un espanyol català, si us plau, no és res dolent".

Publicitat
Publicitat

70 Comentaris

Publicitat
#49 Terraxa, Terrassa, 06/12/2012 - 23:16

Vaja!, tant que diuen, i ara resulta que a Madrid demanen certificats de "puresa racial".

#48 wertgonya, bcn, 06/12/2012 - 02:57

Ja heu firmat contra la llei Wertgonyosa? https://www.change.org/es/peticiones/l-escola-en-català-ara-i-sempre#share

#47 Xasisoc, Bcn, 05/12/2012 - 22:02

Sonia Gumpert si ets vols desvincular del tot de Catalunya, ja que et sempla apestosa, podríes cambiar el teu cognom que em sembla català i espanyolitzar-l'ho, que està de moda a les espanyes.
Quina poca categoria tens que has de posar al teu curriculum que no tens res a veure amb Catalunya.

#46 Ernest, Tarragona, 05/12/2012 - 20:12

Sra. Gumpert: decirle que soy catalán e independentista. No tengo nada contra España pero deseo que mi país sea un estado libre, supongo que, en ésto, usted piensa igual que yo.
Lamento que opine que yo no merezco respeto ni acogimiento por parte de los que se sienten españoles.
PD: Suerte el 18.

#45 Catalunya: Per Què Espanya?, Barcelona, 05/12/2012 - 19:42

Article en anglès escrit per un català als Estats Units, molt aclaridor per qualsevol estranger que vulgui entendre què està passant a Catalunya. http://catalunyapqespanya.wordpress.com/2012/12/03/catalonia-which-way-forward/
El blog: Catalunya: Per Què Espanya? Felicitats, prof. Vidal-Aparicio!