Publicitat
Societat · 3 de Maig de 2017. 12:14h.

Antifeixistes tallen l'autopista

Membres del SEPC exigeixen la rebaixa de taxes universitàries

Antifeixistes tallen l'autopista

Membres del SEPC tallen l'autopista

Una seixantena d'estudiants han tallat diferents carreteres catalanes durant aquest matí. En l'acció han participant joves de les Assemblees de Facultat de la Universitat Autònoma de Barcelona, del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), anomenats antifeixistes i que és proper a la CUP.

El passat dia 1 de març, coincidint amb un altra jornada de vaga, també van tallar diferents carreteres i les vies del FCC. Aquells dies també va haver-hi diferents incidents al centre de Barcelona que van coincidir amb el MWC. També han anunciat una vaga, que es farà a la universitat els dies 10 i 11 de maig.

Algunes de les reivindicacions que fan els joves són la no aplicació de la rebaixa del 30% de les taxes universitàries i l'equiparació de preus de màster i de grau. També reclamen l'aprovació de graus de 3 anys, ja que el Parlament va atura la implantació del 3+2. A més, els estudiants van votar en referèndum a la Universitat Autònoma a favor de la seva paralització.

El moviment estudiantil porta tot el curs reivindicant la seva aplicació, ja que són demandes aprovades al Parlament, "però no hi ha hagut cap moviment en aquesta direcció per part del Govern i de la Secretaria d'Universitats i Recerca. Seguim exigint que s'apliquin" segons el sindicat Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#7 André, San Theodoros, 04/05/2017 - 17:56

Les quitas el anti, y se quedan en lo que son, fascitillas de papa.

#6 pepe.----, andorra, 04/05/2017 - 11:38

antifascistas....¿Este es el palabro en neolengua para definir lo q no son mas q unos perroflautas vividores? Bueno, y demagogos, pq pedir la reduccion en el precio de las tasas esta bien, pero las tasas no deberian subir sino fuese por la nefasta politica del gobierno regional catalan, q usa la enseñanza para adoctrinar en vez de para educar.

#5 galba, barcelona, 03/05/2017 - 19:40

Tot gratis total.
Antifeixistes no sé; bretols, segur.

#3 cupaire - spec, Rupit - Pruït, 03/05/2017 - 15:49

Anirem de nou a la Secretaria d'Universitats i Recerca i aquest cop la farem molt grossa, més que l'altre cop, no respondrem dels nostres actes.

#2 Capit@n España, Como se t'ha quedao el cuerpo?, 03/05/2017 - 15:26

Las autopistas no las puso España, sino Jordi Pujol y son de titularidad autonómica, no estatal.Los peajes de las autopistas no van a España, sino en el bolsillo de ABERTIS, una empresa propiedad de La Caixa.